Tillidsmand: »Lisbeth er journalist helt ind til knoglerne«

Berlingskes tillidsrepræsentant Uffe Gardel ærgrer sig over, at Lisbeth Knudsen stopper som chefredaktør og koncernchef i Berlingske Media. Afskeden kommer som en overraskelse for medarbejderne, der er trygge ved, at Tom Jensen overtager posten. »Jeg tror, han bliver en enormt god chefredaktør,« siger Uffe Gardel

Det kom som et lyn fra en klar himmel for medarbejderne på Berlingske, at Lisbeth Knudsen stopper som ansvarshavende chefredaktør og koncernchef i Berlingske Media.

Det fortæller tillidsrepræsentant på Berlingske Uffe Gardel.

»Der har ikke været nogen signaler om det her forinden. Jeg kan forstå, at det bunder i en strategisk uenighed. Men jeg var ikke klar over, inden nyheden kom, at der var en uenighed, og jeg ved ikke, hvad den handler om,« siger han.

Han ærgrer sig samtidig over, at hun stopper.

»Hun er journalist helt ind til knoglerne og har samtidig enormt stor personlig integritet. Man kan altid forlade sig på, at hun holder ved sin journalistiske integritet. Derudover er hun også et venligt og omgængeligt menneske, som vi kommer til at savne,« siger Uffe Gardel.

Stor tillid til ny chef

I stedet for Lisbeth Knudsen, der officielt er opsagt per 1. oktober, bliver Tom Jensen ny ansvarshavende chefredaktør for Berlingske. En beslutning, Uffe Gardel bakker op om.

»Han er en dygtig journalist og en meget skarp kommentator. Jeg tror, han bliver en enormt god chefredaktør, og han har de ansattes fulde opbakning og støtte,« siger Uffe Gardel.

Tillidsrepræsentanten roser samtidig Lisbeth Knudsen for hendes arbejde som leder af Berlingske.

»Jeg har stor respekt for Lisbeth, og vi er alle meget glade for hendes indsats, både som koncernchef, men først og fremmest som chefredaktør. Det er der, jeg har haft med hende at gøre, og der, hvor hun virkelig har gjort det godt,« siger han.

Samtidig forventer Uffe Gardel, at De Persgroep holder fast i den strategi, der er blevet lagt for Berlingske Media.

»De Persgroep har samtidig forsikret os om, at den strategi, vi har nu, fortsætter. Det kan have konsekvenser for bladet, at Lisbeth stopper, men vi må vente og se, om vi bliver ledet på en anden måde,« siger Uffe Gardel.

Bjarne Werner Munck er udpeget som konstitueret administrerende direktør for Berlingske Media, indtil en permanent CEO kan findes.

0 Kommentarer