Tillidsmand: Her er mine ønsker til ny nyhedsdirektør

I dag offentliggøres navnet på DR's nye nyhedsdirektør. Tillidsmand håber, at den nye chef vil værne om substansen, og at forandringer sker "mere smooth" end hidtil. "Medarbejderne skal have tid til at passe deres arbejde," lyder det

Senere i dag offentliggøres navnet på DR’s nye nyhedsdirektør. Ifølge Journalistens oplysninger vil den nye direktør blive præsenteret for medarbejderne i eftermiddag.

Fællestillidsrepræsentant Henrik Friis Vilmar håber, at den nye nyhedsdirektør vil værne om DR’s brand og den journalistiske kvalitet i DR Nyheder.

”Jeg håber, at den nye nyhedsdirektør vil lægge vægt på substans. TV Avisen og DR Nyheder er og bliver hos brugerne opfattet som det mest troværdige nyhedsmedie i Danmark. Det skulle gerne blive ved at være vores kendetegn,” siger Henrik Friis Vilmar.

Stillingen blev ledig, da Ulrik Haagerup sagde op i marts. Han har været nyhedsdirektør siden 2010, men skal være direktør i det nystiftede Constructive Institute i Aarhus fra 1. september 2017.

Vi er allerede digitale

Det fremgår af jobopslaget, at DR’s nye nyhedsdirektør blandt andet skal have en klar publicistisk vision, erfaring med og dyb indsigt i redaktionelle beslutningsprocesser, gennemslagskraft og en stærk ledelsesprofil, samt dokumenteret erfaring med at drive digital omstilling af en nyhedsorganisation.

Særligt den digitale omstilling hæfter Henrik Friis Vilmar sig ved.

”Vi arbejder allerede digitalt, så jeg vil ikke sige, der er brug for en omstilling. Men jeg håber, at den fortsatte udvikling sker i tæt samarbejde med medarbejderne, og at den nye nyhedsdirektør kan se, at medarbejderne allerede navigerer på alle platforme,” siger han.

Er der noget, du håber forandres med den nye nyhedsdirektør?

”Der er sket rigtig mange forandringer i DR Nyheder. Det har sådan set forstyrret medarbejderne i at gøre deres arbejde. Forandringer skaber altid bekymring, og medarbejderne har brugt rigtig mange ressourcer på omstruktureringer og ændringer,” siger Henrik Friis Vilmar og fortsætter:

”Jeg er ikke imod forandringer, men det kunne godt være sket mere smooth, end vi har oplevet i DR Nyheder hidtil. Jeg håber, den nye nyhedsdirektør vil gennemføre forandringer med respekt for, at medarbejderne skal have tid til at passe deres arbejde, bevare og udvikle den substans, som DR Nyheder står for.”

0 Kommentarer