Tillidsmand: »En meget skarp regnedreng, der kender vores branche«

Stig Kirk Ørskov er ny adm. direktør i JP/Politikens Hus. Han overtager fra Lars Munch.Jørgen Ejbøl stopper som bestyrelsesformand. Tillidsrepræsentant Lars Bo Larsen roser den nye direktør og håber, han vil holde "grønthøsteren" væk  (Opd. 11.53)

Stig Kirk Ørskov (43) er ny adm. direktør i JP/Politikens Hus. Han overtager fra Lars Munch, der til gengæld vil overtage posten som bestyrelsesformand fra Jørgen Ejbøl.

Det er blevet besluttet på et bestyrelsesmøde i JP/Politikens Hus i dag.

Tillidsmand på Politiken Lars Bo Larsen kommer med denne karakteristik af den nye administrerende direktør:

»Stig er en meget skarp regnedreng, der kender vores branche, og han er absolut kvalificeret til at påtage sig jobbet.«

Lars Bo Larsen siger, at det for medarbejderne er afgørende, at den kommende direktør fortsat respekterer de forskelle, der er mellem husets tre medier, Politiken, Ekstra Bladet og Jyllands-Posten.

»Vi har tre forskellige medier, som har hver deres kvaliteter, så det er vigtigt, at man ikke rykker ind med en grønthøster,« siger han til Journalisten.

Mens Berlingske Media har indført redaktionelt samarbejde på tværs af avistitlerne, for eksempel den såkaldte sportsvertikal, så har linjen i JP/Politikens Hus været at holde tingene adskilt. Det er en beslutning, Lars Munch har stået bag – og sådan forventer Lars Bo Larsen også, at det bliver med Stig Ørskov som adm. direktør.

»Som bestyrelsesformand får Lars Munch jo sin tidligere højre hånd som administrerende direktør. Han skal nok sørge for at holde ham i ørerne og for, at han ikke skejer ud,« siger han.

Som tillidsmand på Politiken har Lars Bo Larsen haft mere med Lars Munch at gøre end Jørgen Ejbøl. Om Lars Munch har han kun roser:

»Han er en fantastisk dygtig direktør, der har kunnet skabe økonomisk sunde foretagender. Det var nyt for Politiken, at vi pludselig fik overskud. Det giver os frihed,« siger Lars Bo Larsen.

Lars Munch og Jørgen Ejbøl var med til at fusionere de to virksomheder Jyllands-Posten A/S og Politikens Hus i 2003.

Lars Munch stopper med udgangen af februar, skriver JP/Politikens Hus i en pressemeddelelse, for at indtræde som formand i selskabets bestyrelse i forlængelse af selskabets generalforsamling 3. marts 2014. Jørgen Ejbøl bliver fra samme dato næstformand for A/S-bestyrelsen frem til selskabets generalforsamling i 2015, hvor han træder ud af bestyrelsen for at blive formand for Jyllands-Postens Fond.

”Med 15 år i Bonnier og 15 år i JP/Politikens Hus er tiden kommet til at tage fat på nye 15 år af mit arbejdsliv. Jeg er glad for, at Stig Kirk Ørskov vil overtage posten som administrerende direktør, og ser frem til nu som bestyrelsesformand at fortsætte samarbejdet med ham. Stig Kirk Ørskov kender virksomheden bedre end nogen anden og mestrer både den redaktionelle og kommercielle del af forretningen. Det er en sjælden kombination, som JP/Politikens Hus vil nyde godt af. Vi kunne ikke få nogen bedre som øversteansvarlig til at sikre udviklingen de kommende år,” udtaler Lars Munch i meddelelsen.

”At få ansvaret for at føre JP/Politikens Hus videre er en ære. Strategien er klar. Vi skal styrke vores markedspositioner gennem vedvarende indholdsudvikling og evne at udnytte de muligheder, som byder sig til i takt med de digitale strukturforandringer. Og også fremover vil grundpræmissen være, at en sund økonomi er vores publicistiske frihedsbrev,” lyder det fra Stig Kirk Ørskov i meddelelsen.

Ændringerne i topledelsen kommer samtidig med, at JP/Politikens Hus offentliggjorde regnskab for 2013, der viser, at egenkapitalen et vokset til 1,5 milliarder kroner.

Resultat før skat var på 214 millioner kroner mod 193 millioner kroner året før. Resultatet beskrives som ”tilfredsstillende”.

Opdateret 11.53: Interview med Lars Bo Larsen tilføjet

0 Kommentarer