Tillidsmand: Bylinehysteri på B.T.

Tillidsmand Jens Anton Havskov fra B.T. kan ikke genkende Arne Ullums udlægning, om at produktiviteten er steget på avisen, ved at de uproduktive journalister er verfet ud.

Tillidsmand Jens Anton Havskov fra B.T. kan ikke genkende Arne Ullums udlægning, om at produktiviteten er steget på avisen, ved at de uproduktive journalister er verfet ud. Det gav chefredaktøren ellers udtryk for i Journalisten nr. 10, som netop er udkommet.
"Jeg kan ikke genkende det, Ullum siger, om at der er nogen på B.T., der ikke laver noget," siger Jens Anton Havskov.

B.T. leverer i dag 66 procent flere artikler per medarbejder, end avisen gjorde i 2001.

Men der er andre grunde til, at B.T.s produktivitet er steget, mener Jens Anton Havskov.
"Jeg er fuldstændig enig i, at der er sket en produktivitetsstigning. Men i det daglige kan vi mærke, at vi løber stærkere end før. Der er meget, meget mere pres på den enkelte medarbejder," siger han.

Der er kortere tid til de længere artikler – ligesom antallet af artikler, hver enkelt journalist producerer, er stigende, mener Havskov.
"Vi kunne godt ønske os, at der var mere tid til de enkelte ting – dermed ikke sagt, at de ting, vi laver ikke er i orden, men der er langt mere pres på i dagligdagen," fortæller han.

B.T. har gennem de sidste otte år været igennem syv fyringsrunder, og det er ifølge Jens Anton Havskov aldrig blevet nævnt, at årsagen var et ønske om at slippe af med de uproduktive.
"Alle på B.T. laver noget, og de fyringer, der har været, har alle været økonomisk begrundet. Vi synes jo aldrig, at det er i orden med fyringer, men det er ledelsens fulde ret. Men jeg har svært ved at se, hvorfor ledelsen synes, at folk ikke laver nok," siger Jens Anton Havskov.

Som det også fremgår af Journalistens artikel, undersøger B.T.s ledelse hver måned mængden og kvaliteten af hver enkelt journalists artikler. Jens Anton Havskov undrer sig:
"Jeg ved ikke, hvordan den kvalitets-regnestang ser ud. Jeg ved ikke, hvordan de vurderer kvaliteten af artiklerne, men jeg ville gerne have det at vide," siger han.

Med hensyn til antallet af artikler foregår der en decideret by-line optælling på B.T. Der sidder to studentermedhjælpere og klipper bylines ud af dagens avis og gemmer dem i et chartek. Så kan ledelsen hver måned gå ind og tælle papirlapper og navne. 
"Ullum ved udmærket godt, at vi ikke bryder os om det. Det er rent bylinehysteri. For vi mener, at vi godt kan passe vores arbejde, uden at der sidder to studentermedhjælpere og klipper i dagens avis," siger Jens Anton Havskov og tilføjer:
"Hvis en medarbejder har en historie på både side tre og side fire, må vi da håbe, at de har to aviser at klippe i."

0 Kommentarer