Tillidsmand: Berlingske får en chef, der ikke er bange for besparelser

Alt, hvad der bliver betragtet som overflødigt fedt, bliver skåret væk, siger tillidsmand på Børsen om erfaringerne med Anders Krab-Johansen - den kommende koncerndirektør i Berlingske Media

Med Anders Krab-Johansen som ny koncerndirektør får Berlingske Media en hård, kompetent leder med et stærkt, journalistisk instinkt. Men medarbejdernes erfaringer fra Dagbladet Børsen er også, at Anders Krab-Johansen er en chef, der er parat til at gennemføre store besparelser, hvis ejerne finder det nødvendigt.

Det siger tillidsmandsmand på Børsen Nis Refslund Poulsen.

”På Børsen har Anders Krab-Johansen sparet rigtigt mange penge i et faldende marked, så hvis det er derfor, Berlingske Media har ansat ham, så kan medarbejderne godt forvente, at han fortsætter ad det spor,” siger han.
På Børsen var Anders Krab-Johansen direktør og chefredaktør. I Berlingske Media skal han være koncerndirektør.

Kigger skarpt på omkostninger

På Børsen har der løbende været besparelser.

”Han kigger meget skarpt på omkostningerne. Alt, hvad der bliver betragtet som fedtet, bliver skåret væk. Alt, som ikke er nødvendigt for kerneproduktet, bliver skåret væk,” forklarer Nis Refslund Poulsen, der udtaler sig på vegne af medarbejderne, fordi formand for medarbejdergruppen Michael Solgaard er bortrejst.

”Han har været i tråd med de topchefer, vi skriver om, der også fokuserer på kerneproduktet,” lyder vurderingen.

Besparelserne har både omfattet det administrative og redaktionelle. Den seneste sparerunde fandt sted i januar, hvor fem redaktionelle medarbejdere tog en frivillig fratrædelse.

Årsagen til sparerunden var faldende annonceindtægter. Derfor skulle Børsen have færre omkostninger i 2018, forklarede Anders Krab-Johansen dengang til Mediawatch.

Sparede trods millionoverskud

Dengang undrede tillidsmand Michael Solgaard sig over sparerunden, som han kaldte ”meget mærkelig”. Han henviste til, at Børsen i det seneste regnskab havde et overskud på 64 millioner kroner. Det svarer til en overskudsgrad på 17,6 procent.

Layoutere er ifølge Nis Refslund Poulsen blevet flyttet væk fra overenskomsten og over på en funktionæroverenskomst. Børsen har også skåret ned på vikardækningen, så den i dag er minimal, forklarer Nis Refslund Poulsen.

”Medarbejderne løber hurtigere,” konkluderer han.

Anders Krab-Johansen har på lederplads, i den offentlige debat og i bogen 'Vi vinder når vi vågner', argumenteret for, at Danmark skal hæve ambitionsniveauet for at kunne klare sig i den globale konkurrence. Det er ifølge Nis Refslund Poulsen stor overensstemmelse mellem det, Anders Krab-Johansen taler for, og de ændringer, han har gennemført på Børsen.

”Vi har ikke oplevet en ulv i fåreklæder. I sine ledere skriver han om liberal politik, og også i huset går han op i at effektivisere.” 

I  forbindelse med sin udnævnelse i går sagde Anders Krab-Johansen til Journalisten om sine planer om fremtiden:

"Jeg vil tage mig en god snak med cheferne og redaktørerne derovre og kigge på nogle tal, og så tager vi den derfra," sagde Anders Krab-Johansen.

2 Kommentarer

Ole Obitsø
2. JUNI 2017
Hej Michael,

Hej Michael,

Tak for at have spottet fejlen! Vi har rettet nu. :)

Med venlig hilsen
Ole Obitsø
Michael Kjærgård
2. JUNI 2017
Afgørende chefredaktør, nice
Afgørende chefredaktør, nice titel