Tillidskvinde: Ekstra Bladet fyrer nu

Ekstra Bladet er netop nu i gang med at fyre medarbejdere. »Der er en meget, meget trykket stemning,« siger tillidskvinde til Journalisten.dk. Hun forsøgte at stoppe gårsdagens strejke, der gjorde, at avisen ikke udkom i dag.

Ekstra Bladet er netop nu i gang med at fyre medarbejdere. »Der er en meget, meget trykket stemning,« siger tillidskvinde til Journalisten.dk. Hun forsøgte at stoppe gårsdagens strejke, der gjorde, at avisen ikke udkom i dag.

Ekstra Bladet skal ifølge ledelsen spare et tocifret millionbeløb. Det beløb har avisen over flere sparerunder forsøgt at mindske, og den sidste sparerunde har været under forhandling indtil i går.

Da besluttede tillidsfolkene, at der ikke var mere at opnå i forhandlinger med chefredaktør Poul Madsen og resten af ledelsen.

Herefter meldte Poul Madsen ud til medarbejderne, at sparerunden blandt andet vil kræve fire fastansatte medarbejdere fyret. Og så besluttede Ekstra Bladets ansatte at strejke. Det har betydet, at avisen ikke udkom i dag onsdag.

I skrivende stund er der møder i gang på Ekstra Bladet. I løbet af dagen bliver de fyrede medarbejdere orienteret, og klokken to er der medarbejdermøde.

»Der er en meget, meget trykket stemning. Det er en meget trist dag. Det er mange år siden, vi har været igennem noget, der bare minder om det her,« siger stedfortrædende tillidskvinde Tine Johansen til Journalisten.dk. Tillidsmand Lars Werge sidder i møder hele dagen.

Strejken i går var en såkaldt 'overenskomststridig strejke'. I sådan en situation skal tillidsfolkene forsøge at få folk til at genoptage arbejdet.

»Vi forsøgte på det kraftigste at overtale vore kolleger til at genoptage arbejdet. Men de ønskede at markere deres utilfredshed med den her situation, som så i dag munder ud i fyringer,« siger Tine Johansen.

Hun fortæller, at strejken blev arrangeret, fordi medarbejderne på Ekstra Bladet er utilfredse med flere udspil fra ledelsen.

»Vi har været igennem et meget langt forløb, hvor der har været tre runder af frivillige fratrædelser. Men ledelsen har lagt nogle betingelser over dem, så det ikke har været alle, der fik lov at gå, selvom de gerne ville,« fortæller hun og fortsætter:

»Der har også været meget stærke reaktioner på, at vi oplever, at flere og flere kolleger bliver ansat på nogle mærkelige kontrakter, der ikke lever op til vores overenskomst.«

Hvilke kontrakter er det?

»Det er freelancekontrakter, hvor vilkårene ikke lever op til den overenskomst, vi har.«

Tine Johansen ønsker ikke at gå yderligere i detaljer med dagens forløb, før det er overstået, og medarbejderne er orienteret. Journalisten.dk følger op på sagen. 

0 Kommentarer