Tillidsfolk på Loud: Udskiftninger kan ske, men folk er positive

Man forventer udskiftninger i journaliststaben, lyder det fra tillidsmand på Radio Loud, der overordnet set er optimistisk

Meget er lige nu kastet op i luften på Radio Loud, og forandringerne kan føre til et farvel til flere journalistkolleger.

Det siger tillidsmand på Loud-redaktionen i København, Benjamin Clemens:

”Stemningen er som på alle andre arbejdspladser med drastiske omvæltninger. Det er ikke nogen hemmelighed, at der har været udskiftning på ledelsesplan, og at det også kan betyde udskiftning i journaliststanden. Men den overordnede stemning på redaktionen er, at folk er positivt stemt over for de ændringer, som kommer til at ske.”

Meldingen fra tillidsmanden kommer, efter at Simon Andersen overtog posten som programdirektør på radioen tidligere på måneden.

Uro, men god stemning

Siden den tidligere Berlingske-nyhedschef tiltrådte stillingen, har Loud stoppet sit samarbejde med konsulenten Ole Mølgaard, ansat en ny chef for programudvikling og varslet omfattende redaktionelle forandringer.

Men selv om den selvudnævnte bulderbasse har annonceret, at posen skal rystes godt og grundigt, så er der umiddelbart ikke udpræget bekymring at spore blandt de ansatte på kanalen, fortæller tillidsfolkene.

Også på redaktionen i Svendborg, hvor der ellers er blevet varslet store ændringer, er de ansatte indstillet på de kommende forandringer.

”Der er jo selvfølgelig mange unge mennesker, som er nye i job, så i sagens natur er der lidt uro, men stemningen er overordnet set god,” siger tillidsmand på redaktionen i Svendborg Theis Eriksen.

Ni årsværk på timenyheder

Simon Andersen har tidligere annonceret, at Radio Louds nyhedsredaktion i Svendborg skulle bruge mindre tid på timenyheder og mere tid på at lave selvstændig, kritisk journalistik, som også kan bruges af fladens øvrige programmer.

Kanalen har ifølge programdirektøren brugt omtrent otte til ni årsværk inklusive praktikanter til at drive kanalens timenyheder. Men det skal nu være fortid.

”Man har taget pænt imod, at timenyhederne skal nedprioriteres. De nye opgaver, som er sat medarbejderne i vente, er man tilfreds med,” lyder det fra Theis Eriksen.

Men hvordan arbejdsgangen bliver på redaktionen, og hvilke opgaver Svendborg-holdet skal løfte, vil han ikke fortælle. Han henviser i stedet til Simon Andersen.

Redaktionen i Svendborg er efter den nye programdirektørs tiltrædelse også blevet to medarbejdere mindre, oplyser Theis Eriksen, men henviser til, at det ikke skyldes radioens nye ledelse, men blot almindeligt jobskifte.

Samarbejdsvanskeligheder  

Forholdet mellem Svendborg og København er også et af de områder, som begge tillidsmænd håber på, at den nyligt tiltrådte programdirektør kommer til at styrke.

For der har ikke været et ordentligt samarbejde mellem de to landsdele i radioens levetid, lyder det blandt andet fra Benjamin Clemens:

”Loud kom til verden under en pandemi, og når vi endelig så hinanden, så var det på Teams. Det har fra starten været svært at skabe en kultur på tværs af de to redaktioner, og det er gået hen og blevet symptomatisk for det øvrige arbejde.”

Den opfattelse deler Theis Eriksen:

”Det er noget, som Simon Andersen heldigvis har fokus på. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi startede med ikke at møde hinanden. Siden da har det været svært at løbe op, men vi er heldigvis godt i gang nu.”

0 Kommentarer