Arbejdsmiljø

Tilliden manglede: Kritiseret Banedanmark-chef starter alligevel ikke i Coop

Kommunikationsdirektør Katja Dahlberg trækker sin opsigelse tilbage og vender tilbage til Banedanmark

Banedanmarks kommunikationsdirektør hedder også i fremtiden Katja Dahlberg.

Det var ellers planen, at Katja Dahlberg skulle starte i et nyt job som kommunikationsdirektør i Coop amba, Coop koncernen, og som ansvarshavende chefredaktør for forbrugermagasinet Samvirke.

Men nu forklarer hun i et opslag på LinkedIn, at jobskiftet ikke bliver til noget, fordi det ikke var ”muligt at få den rigtige tillid”.

Derfor har hun aftalt med direktionen i Banedanmark, at hun fortsætter.

”Jeg har simpelthen fået lov til at trække min opsigelse tilbage,” skriver hun.

Katja Dahlberg er i Journalisten blevet kritiseret for sin ledelsesstil af en række nuværende og tidligere medarbejdere i Banedanmark.

Kritik fra 13 kilder

Over for Journalisten beskrev 13 kilder hende som en utilregnelig leder og fortalte om mistillid og mikromanagement, voksen-skældud og adskillige stresssygemeldinger.

I alt har 24 ansatte forladt kommunikationsafdelingen, siden Katja Dahlberg kom til i 2019.

”Hun gjorde simpelthen afdelingen syg. På et tidspunkt var seks af mine kolleger langtidssygemeldte med stress,” sagde Lisbeth Ligaard, der stod frem i artiklen.

Her forklarede Banedanmarks HR-udviklingschef, at den samlede direktion samt han selv og personalechefen i HR fortsat havde fuld tillid til Katja Dahlberg.

Tilliden manglede

Katja Dahlberg skriver på LinkedIn, at hun valgte at sige ja til at skifte til Coop, fordi Coop havde opfordret hende til at tage jobbet.

”Men forløbet efter ansættelsen gjorde det klart, at det ikke var muligt at få den rigtige tillid. Og så er jeg bare ovenud glad for at kunne fortsætte mit arbejde i en organisation, hvor jeg møder tillid, opbakning og professionalisme, fra både medarbejdere og direktion,” skriver Katja Dahlberg.

Hun citerer et opslag på Banedanmarks intranet, hvor direktionen udtrykker glæde over, at Katja Dahlberg fortsætter.

0 Kommentarer