Tilfredshed over udsigt til opkøb i Sydjylland

Det vil være en god løsning, hvis Den Sydvestjydske Venstrepresse køber Berlingskes halvdel af Syddanske Medier. Det mener JydskeVestkystens tillidsrepræsentant Steffen Lilmoës

Medarbejderne kan være godt tilfredse, hvis anpartsselskabet Den Sydvestjydske Venstrepresse helt overtager Syddanske Medier.

Overtagelsen vil blive en realitet, hvis anpartsselskabet, der driver en række medier, køber Berlingske Mediers halvdel af JydskeVestkysten ud, nu hvor Mecom vil sælge Berlingske Media i bidder.

Det mener tillidsrepræsentant på JydskeVestkysten Steffen Lilmoës, der samtidig er fællestillidsmand i Berlingske Media.

 

Hvordan ser fremtiden ud på dit medie JydskeVestkysten?

Den, forudser jeg, falder på plads med, at Den Sydvestjydske Venstrepresse køber Berlingske ud og overtager Ringkøbing og de ugeaviser, der er. Det, forventer vi alle sammen, falder på plads. Under de givne omstændigheder så det jo en god løsning for os. Vi får et lokalt ejerskab, og det bliver en publicistisk virksomhed, der eksisterer for at udgive aviser og medier. Det er ikke en virksomhed, der er sat i verden for at tjene penge, så vi vil være godt tilfreds med at være ejet af sådan en.

I Viborg og Holstebro er det lidt mere broget, for der er lokale spillere, der er ved at købe det ud som management-buyout. Vi ved ikke, om det lykkes, og i så fald hvordan det bliver. Vi håber generelt på, at der bliver fundet en god køber til det af Berlingske, der er tilbage. En, der vil holde sammen på de københavnske dele. Det er i hvert fald dét, jeg håber.

Hvordan er stemningen omkring Mecoms udmelding generelt i Berlingske Medier?

Den er afventende. Ud over i det sydjyske, hvor det ser ud til, at der er afklaring, så er der ingen, der ved, hvor de skal hen. Mit indtryk er, at folk er spændte på, hvor de skal hen, og de er lidt usikre på, hvad det er, fremtiden bringer.

Hvad forventer I af salg?

I den her situation er det svært at forvente sig noget, for vi ved ingenting om, hvad der kunne være på vej, så der er ikke ret meget at gøre, andet end at vente og se. Vi ved ikke, om der er en køber til de tilbageværende ugeaviser og de københavnske dele samlet, eller om det eventuelt også bliver splittet op og solgt. Vi ved faktisk ingenting ud over det, der foregår i Jylland.

0 Kommentarer