Tilbage til tastaturet

3. august skifter 38-årige Julie Moestrup job fra at være redaktør på Kulturguiden DR 2 til redaktionschef på Avisen.dk 

3. august skifter 38-årige Julie Moestrup job fra at være redaktør på Kulturguiden DR 2 til redaktionschef på Avisen.dk 

Hvad bliver dine arbejdsopgaver på Avisen.dk?

Det bliver at være med til at prioritere stoffet, redigere og idéudvikle artikler, og efter at have lavet tv i flere år glæder jeg mig også til selv at skulle skrive historier igen.


Du har tidligere arbejdet med primært kultur- og livsstilsstof. Hvorfor fik du lyst til at arbejde med arbejdsmarkedsstof?

Fordi jeg har savnet at lave nyheds- og samfundsjournalistik. Og er der et område inden for det felt, som for alvor har brug for et kritisk, journalistisk fokus, så er det arbejdslivet i alle dets afskygninger. Derudover kunne jeg se på jobopslaget, at Avisen.dk bliver en mindre organisation, hvor det handler om at være en holdspiller. Efter at have været flere år på DR med et hav af ledere, mellemledere og vanskelige beslutningsprocesser havde jeg brug for at komme tilbage til en arbejdsplads, hvor der er langt kortere vej mellem tanke og handling.


Hvorfor har Danmark brug for et nyhedssite med fokus på arbejdsmarkedsforhold?

Det har vi, fordi arbejdet i stigende grad fylder mere og mere i vores liv. Det moderne arbejdsliv er blevet en del af vores identitet, og der stilles store krav om at identificere sig med sin arbejdsplads. Det synes jeg ikke, at de eksisterende medier har tilstrækkelig fokus på. Derfor er det vigtigt, at folk ude på arbejdspladserne har et medie, hvor de kan genkende sig selv og de udfordringer, de står over for hver eneste dag.


Hvordan vil du sætte dit personlige fingeraftryk?

Jeg vil være meget opmærksom på, at vi ikke skriver mellemregningshistorier, som ikke har betydning for den enkelte læser. Det afgørende for mig er, at historierne har relevans og slagkraft. Vi skal være ude på arbejdspladserne og hele tiden arbejde med, hvordan vi originalt kan tage fat på arbejdslivet i alle dets afskygninger. Det handler om at have nærhed i vores stof og ikke være bange for at være underholdende og tænke tabloidt.



Kan du de danske arbejdsmarkedsforhold til fingerspidserne?

Nej, jeg kan ikke detaljerne til fingerspidserne endnu. Men ligesom jeg ikke kunne navnene på alle de københavnske borgmestre og deres ansvarsområder, da jeg startede på JP København i 1997, så kunne jeg hurtigt sætte mig ind i det. Og derfor vil jeg også, inden vi går i luften til september, være klog på arbejdsmarkedsforhold. At indtage et stofområde er jo det sjove og spændende ved at være journalist.


Avisen.dk ejes af fagbevægelsen. Hvordan vil du undgå, at det giver interessekonflikter at være underlagt en ejer, du også skal være kritisk over for?

Det er allerede blevet høvlet af, inden jeg sagde ja til jobbet. Vi skal ikke kun være en avis for medlemmer af fagbevægelsen, vi skal være en kritisk og dagsordensættende netavis for alle – med fokus på arbejdsliv. Det er vores eksistensberettigelse.


Du er med til at søsætte et nyt medieprojekt midt under en mediekrise. Giver det, allerede inden du starter på jobbet, nervøsitet for, om du har et job om et år?

Nej, sådan tænker jeg slet ikke. Jeg synes tværtimod, at det er spændende at starte på et tidspunkt, hvor vi som journalister er nødt til at tænke i nye retninger, og hvor der i særlig grad er behov for et medie, der fokuserer på danskernes arbejdsliv. Avisen.dk er med andre ord et projekt, man ikke kan andet end at have 100 procent lyst til at blive en del af.

CV: Julie Moestrup startede som redaktør på Nat&Dag i 1996, inden hun året efter blev medredaktør af Virus. Fra 1997 til 2001 var hun nyhedsredaktør, journalist og kulturredaktør på JP København. Hun var fra 2001 til 2004 redaktionschef på Costume og chefredaktør på Eurowoman, inden hun frem til 2006 var redaktør på Politikens iBYEN. Samme år blev hun projektleder på Den 11. time og herefter redaktør på Kulturguiden på DR 2.

0 Kommentarer