Tilbage på nyhedssporet, Tøger

Tirsdag vil Tøger Seidenfaden orientere medarbejderne på Politiken om strukturelle ændringer. Både Troels Mylenberg og Jørgen Poulsen håber, det vil betyde, at avisen igen får mere fokus på nyhedsdækningen.

Tirsdag vil Tøger Seidenfaden orientere medarbejderne på Politiken om strukturelle ændringer. Både Troels Mylenberg og Jørgen Poulsen håber, det vil betyde, at avisen igen får mere fokus på nyhedsdækningen.

»Som tidligere redaktør på Dagen synes jeg, Politikens omlægning er beviset for, at dagbladet Dagen ikke ville have kunnet fungere, selv hvis der havde været penge nok. Det lader sig ikke gøre at lave en avis, der er frakoblet nyhedsstrømmen, hvis man stadig vil være en avis.«

Sådan lyder vurderingen af Politikens problemer med faldende oplagstal fra Troels Mylenberg, leder af journalistuddannelsen på SDU. Hans råd til Tøger Seidenfaden er en tilbagevenden til den mere traditionelle rolle som nyhedsmedie.

»Jeg håber, han i morgen vil præsentere et større nyheds-fokus. Det kan godt være, de ikke selv synes, de har meldt sig ud af nyhedsstrømmen, men jeg tror, mange læsere føler, Politiken har meldt sig ud og måske mere anmelder verden end fortæller, hvordan den ser ud,« siger Troels Mylenberg.

Professor ved journalistuddannelsen på RUC Jørgen Poulsen mener også, at avisen er blevet for tung og baggrundsorienteret.

»Specielt første sektion er blevet for krævende til en tidlig, mørk vintermorgen. Der mangler traditionelle nyheder – ulykker, kendte mennesker, retsstof, noget om hverdagslivet … Det kan godt være, fokusgrupperne mener, avisen er blevet klog. Men når abonnementet skal betales, så vil der typisk være en i et parforholdet, der siger: Jeg læser ikke ret meget i den,« siger Jørgen Poulsen, der bl.a. har forsket i læservaner.

Han mener ikke, det er voldsomme ændringer, der skal til for at standse læserflugten.

»De skal bare bløde det lidt op. Jeg tror, mange påskønner, at traditionelt nyhedsstof ikke fylder så meget som tidligere, man er bare gået for langt i den ene grøft. Avisen skal gøres mere spændende, underholdende og afvekslende i første sektion. Det er den, der er hovedproblemet,« siger Jørgen Poulsen.

0 Kommentarer