TILBAGE I FOLDEN

DR´s programmedarbejdere er tilbage i samarbejdsudvalgene på trods af stor utilfredshed.
DR´s programmedarbejdere er tilbage i samarbejdsudvalgene på trods af stor utilfredshed.

Det blev til knap tre uger uden for døren for journalister og teknikere i DR. Så lang tid nægtede de nemlig at deltage i de såkaldte samarbejdsudvalg, hvor ledelse og medarbejdere i DR mødes.
Medarbejderne er nu tilbage, efter at bestyrelsen for Journalistgruppen i DR den 15. november besluttede, at medarbejderne igen skal deltage i møderne.
Den lidt overraskende beslutning blev taget, selvom en meget enig forsamling af 200 journalister og teknikere i Radiohusets Koncertsal den 3. november fastholdt, at medarbejderne ikke skulle tilbage til udvalgene foreløbig. Og slet ikke før ledelsen viste større samarbejdsvilje.
»Der er sikkert nogle, der vil blive sure over, at vi går så hurtigt tilbage til de udvalg. Men det har været en lang, sej kamp at få den mulighed for indflydelse, og det skal vi ikke bare smide på gulvet. Tingene foregår jo omkring ørerne på os, uanset om vi sidder sure uden for døren,« siger Morten Uhrenholdt, formand for Journalistgruppen i DR.
Den oprindelig beslutning om at træde ud af samarbejdsudvalgene blev taget på Journalistgruppens generalforsamling den 28.oktober. Baggrunden var den måde DR´s ledelse tolkede overenskomsten på. De ting er forhandlet på plads, og blandt andet derfor mener Morten Uhrenholdt, at man skal benytte lejligheden til at gå tilbage til udvalgene.
»Desuden har vi fået et brev fra Christian Nissen med en utvetydig tilkendegivelse om, at han ønsker at samarbejde med os. Og at vores deltagelse er nødvendig i de forhandlinger om blandt andet Ørestaden, som nu skal foregå. Derfor mener vi, at vi har en god grund til at gøre, som vi gør,« siger Morten Uhrenholdt.

0 Kommentarer