Til kamp mod YouTube-videoer fra EM

Fodboldfans til EM er begyndt at lægge videoer på YouTube, som de optager under kampene. Det er ulovligt pirateri, og nu indleder det europæiske fodboldforbund UEFA en krig mod piratfans.

Fodboldfans til EM er begyndt at lægge videoer på YouTube, som de optager under kampene. Det er ulovligt pirateri, og nu indleder det europæiske fodboldforbund UEFA en krig mod piratfans.

I det europæiske fodboldforbund, UEFA, er det ikke bare en kommentator, der er træls. Her er det mange fodboldfans, man har indledt en kamp imod.

UEFA klager over, at den digitale udvikling har gjort det muligt for tilskuerne at optage fodboldkampene på digitalkameraer eller mobiltelefoner. Herefter ender de nemlig tit på for eksempel YouTube. Det skriver The Guardian.

Det er ulovligt, fordi senderettigheder fra EM normalt koster mange penge for tv-stationerne. Nu er problemet blevet så stort, at UEFA vil gå aktivt ind for at sætte en stopper for det.

»Pirateri er et stort problem. Der er pirater, som stjæler indhold for at opbygge deres egen forretning, og vi vil handle mod dem alle,« siger Alexandre Fourtoy, leder af en særlig afdeling i UEFA, der skal tage sig af medier og teknologi.

Det kan sammenlignes med pirateri inden for filmbranchen, mener UEFA. Derfor er de som led i den nye handlingsplan dagligt i kontakt med YouTube for at finde en løsning.

3 Kommentarer

Jan King
1. JULI 2008
Re: Til kamp mod YouTube-videoer fra EM

UEFA Kampagne imod Fodbold- fans på YouTube Er Absurt .

Og Kommer af Pengegriskhed og Paranoia og er dårlig facon mod Dem som de Lever Af.

De burde flove sig over Deres dårlige opførsel Og glæde sig over fordelen ved Den Gratis reklame for deres Kampe som kun kan vises Uddragsvist i mindre klip på YouTube

Længe Leve Ydringsfriheden

De Lever ikke for fodbold , men for deres Grådighed og Vi ryster på Hovedet ,

Tænk lige 1 gang og så Brug Hovedet til noget positivt

God Dag 

Klaus Wendelboe
19. JUNI 2008
Hvad betyder det for Carlsberg?

Det er da en væsentlig debat det her. Carlsberg er på vej med en hjemmeside, partofthegame.com, der (som jeg forstår det) blandt andet bygger på brugere der uploader mobil-video-klip fra fodboldkampe.

Det vil vel i givet fald også ramme dem. Interessant.

Som jeg forstod det på Thomas Stokholm fra Bastard Film på en konference om webtv på SDU fornyligt, så er det folk fra Bastard Film der har været med til at udvikle Carlsbergs nye vidunderbarn.

Måske ender det med at pengene forsvinder ud af den professionelle fodbold og min yngste søns planer om at give mig en AUDI 5, dagen efter han har skrevet kontrakt med Manchester United (eller Chelsea - han kan ikke rigtig beslutte sig) falder til jorden med et brag...

Damn.. 

Mvh

Klaus Wendelboe

Jakob Nielsen
19. JUNI 2008
Re: Til kamp mod YouTube-videoer fra EM

Er det pirateri, hvis man lægger billeder af et godt mål ud på nettet? Eller er det tværtimod UEFA, der forsøger at tage ejerskab på noget, der faktisk er nyheder, som interesserer millioner af mennesker?

Hvad mener Journalistforbundet? Skal danske netaviser have lov at bringe målene på deres hjemmesider, eller skal de respektere, at UEFA ejer fodboldkampene til evig tid?

vh Jakob - hvis holdning vistnok skinner igennem :-)