Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:16 17.01.2023 Anna Sol Jørgensen

TikTok-lobbyist inviterer danske folketingspolitikere til møder

Det udskældte sociale medie TikTok har kontaktet en række danske politikere og foreslået dem et møde med en repræsentant for den kinesiske virksomhed.

Det skriver techmediet Radar, der har været i kontakt med flere ordførere, der på den ene eller anden måde beskæftiger sig med it og regulering af techgiganter i Folketinget. De er alle blevet kontaktet af TikToks danske lobbyist, Andreas Højbjerg Nielsen.

Blandt dem er Malte Larsen, it-ordfører i Socialdemokratiet, Enhedslistens medie- og kulturordfører, Søren Søndergaard, Alexander Ryle, it- og EU-ordfører for Liberal Alliance samt Alternativets forsvars- og it-ordfører, Theresa Scavenius.

”Hos TikTok mener vi, at ansvarlighed og åbenhed er vigtigt. Vi ønsker derfor en åben dialog med eksterne interessenter i Danmark, herunder politikere. Det ønsker vi, fordi vi gerne vil lytte til omverdenen og for at give indblik i, hvordan vores platform fungerer, og hvordan vi skaber en sikker og positiv oplevelse for vores community,” skriver TikToks kommunikationsmedarbejder Parisa Khosravi i en mail til Radar.

TikTok er den seneste tid blevet genstand for tiltagende kritik på grund af det kinesiske selskabs behandling af brugernes data, og der er i USA blevet indført forbud mod, at føderalt ansatte i nogle stater downloader appen på udstyr, de har fået udleveret af arbejdsgiveren. Derudover er det for nylig kommet frem, at TikTok-medarbejdere har spioneret på journalister, der har skrevet kritiske historier om virksomheden.

SENESTE NYT

Flere nyheder