Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:11 07.12.2021 Anna Sol Jørgensen

Tidligere TV 2-direktør: Jubilæumsvideo signalerer ikke syg kultur

Tidligere TV 2-direktør Merete Eldrup, der selv optræder i TV 2’s jubilæumsvideo, hvor kvinder i korte hotpants danser rundt, havde gerne været dele af videoen foruden.

Det siger Merete Eldrup til Jyllands-Posten. 

Det er den allersidste del af musikvideoen, hvor tidligere TV 2-vært Jes Dorph-Petersen kommenterer en kvindes krop, hun ikke er begejstret for.

”Jeg vil gerne have klippet den sidste sekvens ud, hvor Jes Dorph-Petersen siger noget decideret sexistisk og tåbeligt, men resten af teksten i sig selv støder mig ikke,” siger Merete Eldrup til Jyllands-Posten.

Videoen fra 2013 er kommet frem i kølvandet på dokumentarserien ’Metoo – sexisme bag skærmen’, der er blevet sendt på discovery+.

Musikvideoen blev produceret op til TV 2’s 25 års jubilæum. I videoen er der flere kvindelige medarbejdere, der danser rundt, mens flere mandlige medarbejdere og chefer i jakkesæt også optræder. Og ud over sekvensen med Jes Dorphs kommentar, og at videoen set med nutidens briller ifølge Merete Eldrup er ”forfærdelig kønsstereotyp”, ser hun den ikke som udtryk for en problematisk kultur på tv-stationen.

”Den signalerer ikke en syg kultur, men at vi ville fejre, at vi havde overlevet som tv-station trods hårde år, og den opfordrede medarbejderne til at feste,” siger hun til Jyllands-Posten.

SENESTE NYT

Flere nyheder