Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:11 08.12.2021 Sebastian Goos

Tidligere TV 2-direktør: Dyrby fik ”meget klar” advarsel – anden gang sagde jeg farvel

Tidligere TV 2-direktør: Dyrby fik ”meget klar” advarsel – anden gang sagde jeg farvel

Merete Eldrup er tidligere administrerende direktør for TV 2. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Merete Eldrup, der var administrerende direktør for TV 2 fra 2007 til 2019, bekræfter, at en medarbejdertilfredshedsundersøgelse (MTU) i 2013-2014 nævnte Michael Dyrbys upassende opførsel som chef på TV 2.

Det siger hun til DR:

”Jeg så den her trivselsundersøgelse, og jeg handlede på den med det samme,” siger hun til DR. Ifølge Merete Eldrup var det kun hende og direktionen, der læste det:

”Jeg kaldte ham ind og sagde, at det var fuldstændigt uacceptabelt, og at jeg ikke ville have det. Jeg sagde det efterfølgende til den øvrige direktion, og jeg sagde det til HR-afdelingen.”

Merete Eldrup fortæller videre til DR, at hun gav Michael Dyrby ”en meget klar advarsel”. I 2015 kom der så en ny sag, hvor Michael Dyrby havde udvekslet kompromitterende materiale, der var sendt i omløb. I forbindelse med den sag ”sagde jeg farvel til ham”, siger Merete Eldrup til DR.

Tirsdag stillede Michael Dyrby op til interview i udvalgte medier, hvor han erkendte, at han misbrugte sin stilling som chef på TV 2 og desuden havde ”upassende forhold” til ansatte. Til det siger Merete Eldrup til DR:

”Han siger, han var et røvhul, men et dygtigt røvhul. I min bog er man ikke en dygtig leder, hvis man er et røvhul.”

SENESTE NYT

Flere nyheder