Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:45 22.02.2023 Kerstin Bruun-Hansen

Tidligere teaterchef anlægger injuriesag efter anklage i Børsen

Tidligere teaterchef anlægger injuriesag efter anklage i Børsen

Jon Stephensen (M) under andet møde efter folketingsvalget i Folketingssalen på Christiansborg, onsdag den 16. november 2022. Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Tidligere teaterdirektør og nuværende folketingsmedlem Jon Stephensen (M) vil anlægge en injuriesag mod Henning Dyremose, der er bestyrelsesformand for Stephensens tidligere arbejdsplads, teateret Aveny-T.

Det oplyser Jon Stephensens advokat, Bjarke Vejby, tirsdag aften i en mail til Ritzau.

Beskeden fra Jon Stephensen kommer, efter at Henning Dyremose tirsdag har udtalt til Børsen, at bestyrelsen hos Aveny-T ”fortsat er af den opfattelse, at Jon har skrevet under i en andens navn”.

Det bestrider Jon Stephensen, lyder det i mailen:

”Henning Dyremoses påstand giver derfor anledning til, at Jon Stephensen i morgen (onsdag, red.) anlægger en injuriesag mod Henning Dyremose med påstand om straf, mortifikation og tort-godtgørelse.”

Til Ritzau siger Bjarke Vejby tirsdag aften, at de endnu ikke har lagt sig fast på, hvilken økonomisk kompensation – såkaldt tortgodtgørelse – der ønskes.

”Det er en grov påstand, og i den forbindelse vil tortgodtgørelsen blive fastsat ud fra det,” siger han.

Mistanken om, at Jon Stephensen skulle have forfalsket en underskrift, var ifølge Børsen en af grundene til, at Jon Stephensen i maj sidste år blev fyret som direktør for Aveny-T efter omkring 11 år på posten.

SENESTE NYT

Flere nyheder