Tidligere praktikant vinder EU-konkurrence

En af Politikens tidligere praktikanter blev den danske vinder af EU-prisen The European Young Journalist Award.

En af Politikens tidligere praktikanter blev den danske vinder af EU-prisen The European Young Journalist Award.

Sara Maria Glanowski er blevet kåret som dansk vinder i en europæisk konkurrence for unge journalister. Hun får prisen for en artikelserie om rejsen tilbage til det tabte fædreland, Polen.
Sara Maria Glanowski vandt tidligere på året de journaliststuderendes Kravlingpris 2009. Hun er i dag freelancer og fik førsteprisen i aldersgruppen 17-35.

Med en samlet deltagelse på 600 fra 35 lande i hele Europa er The European Young Journalist Award den mest omfattende konkurrence for unge europæiske journalister, fremgår det af en pressemeddelelse fra EU-Kommissionen.

Sara Maria Glanowskis artikelserie "Rejsen tilbage" blev bragt i Politiken i august 2008. Den handler om journalistens rejse tilbage til sine egne rødder i Polen, hvor hun konfronteres med sine egne fordomme om landet syd for Østersøen.

Dommerkomiteen bestod af journalist John Frølich, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, EU-korrespondent Jakob Vinde Larsen, TV-Avisen, og journalist Ole Aabenhus, Region Sjælland. De begrunder valget af Sara Maria Glanowski med, at hendes velskrevne artikler gør læserne klogere på det nye og gamle Polen.
"Politiken fortjener derfor ros for at have givet serien den plads, den fortjener. Velskrevet, veldisponeret og med et enormt forudgående researcharbejde," hedder det i pressemeddelelsen.

Alle nationale vindere bliver inviteret på en tur til Berlin, der finder sted fra den 29. august til 2. september 2009. I den tyske hovedstad vil deltagerne møde repræsentanter fra det politiske liv, medierne og den akademiske verden.

The European Young Journalist Award organiseres af EU-kommissionen, Generaldirektoratet for Udvidelse i samarbejde med European Youth Press og Café Babel. Konkurrencen er rettet mod den trykte presse og radio, og den har til formål at opmuntre unge europæere til at reflektere over EU's udvidelsespolitik og vise deres journalistiske talent.

EU-Kommissionen har oversat sidste års vinderartikler til engelsk. Du kan læse dem her (pdf)

0 Kommentarer