Tidligere lokalredaktør åbner egen netavis

De fynske papiraviser har fået en konkurrent på nettet. Frede Jakobsen, der var lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Svendborg, inden den blev lagt sammen med Fyns Amts Avis, har lanceret sin helt egen lokalavis på nettet.

De fynske papiraviser har fået en konkurrent på nettet. Frede Jakobsen, der var lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Svendborg, inden den blev lagt sammen med Fyns Amts Avis, har lanceret sin helt egen lokalavis på nettet.

Frede Jakobsen har i dag mandag lanceret en helt ny avis i Svendborg med titlen Svendborgs Avis. Avisen vil tage konkurrencen op med fællesudgaven af Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende i Svendborg.

»Fra 1. marts ville der have været pressemonopol i Svendborg. Det bliver der ikke«, siger redaktør på Svendborgs Avis, Frede Jakobsen til TV2Fyn.dk.

Ambitionen for den nye internetavis er at bringe nyheder, som ingen andre bringer – eller at bringe andre vinkler.

»Det bliver en avis, som vil give mindre hjernedød pop og farvelade, og som vil "back to basics" – til journalistikken,« siger Frede Jakobsen til TV2Fyn.dk.

Svendborgs Avis lanceres mandag middag på værtshuset Strandlyst i Brogade i Svendborg. På værtshuset her kan læserne møde Frede Jakobsen hver mandag og torsdag mellem 16 og 17, hvis de har forslag til artikler.

På førstedagen har Svendborgs Avis artikler om byens lukkede broderskaber, VL-gruppe 60 og Rotary.

7 Kommentarer

Finn Arne Hansen
3. MARTS 2010
Re: Tidligere lokalredaktør åbner egen netavis
Hvis Frede havde spurgt undertegnede, ville jeg have advaret ham kraftigt mod at bruge navnet Svendborgs Avis. Det er jo klart, at det er alt for tæt på Svendborg Avis A/S, der udgiver Fyns Amts Avis. Det kommende fogedforbud er logisk og forventeligt. Når det er sagt, så er det noget svineri at bortvise Frede, fortælle andre det først og tage hans løn i 8 måneder, selv om hans fritstillingsaftale var uden klausuler. Forbundets jurister må i sving og redde, hvad reddes kan. Og Frede må lynhurtigt få indført støtteabonnementer.
Henrik Lind Jørgensen
2. MARTS 2010
Re: Tidligere lokalredaktør åbner egen netavis

Per Westergaard og Fynske Medier ønsker åbenbart at give internet-avisen en masse gratis omtale, og det skal Frede Jakobsen da bare glæde sig over mens sagen kører. Jeg hører til dem, der tvivler på, at en nok så sympatisk og idealistisk satsning kan køre rundt, og netop derfor virker det voldsomt, at Per Westergaard ser rødt.

Men fint nok for Frede Jakobsen og Svendborgs Avis, et af Danmarks største medieselskaber bliver bange på udgivelsesdag nummer to.

Spændende. Og fast arbejde til journalister og advokater.

Rent principielt bliver det også interessant at se, om Fynske Medier har ret til navnet Svendborgs Avis nu da Fyns Amts Avis med vold og magt har undertrykt de lokale bladtitler i Faaborg, Svendborg, på Langeland og Ærø i flere årtier.

 

preben nyborg madsen
2. MARTS 2010
Re: Tidligere lokalredaktør åbner egen netavis

Jeg læser dagligt Svendborgsavis, selv om området ikke interesserer mig en dyt. Men initiativet gør. Framragende, Frede! Godt gået! Spark røv!

Jeg har selv længe kæmpet mod den konservative indstilling "pengene skal jo tjenes", men har oparbejdet et www.kunstbladet.com, som vitterligt kaster af sig. Det er vigtigt at have et produkt at sælge, Frede. Og ikke nok at tale hævdingen imod. Få noget mere diskussion ind på sitet. Gør den levende, læg den på facebook, anything....masser af mennesker kan godt lide din tilgang til journalistik.

PS: Husker du sendte et nummer af Journalisten ud med en nøgen mand på forsiden. Nogen forlangte brune kuverter - jeg ville gerne have haft mere af den nøgne mand inde i bladet - og jeg er altså ikke bøsse eller pædofil eller andet obskurd. Men bare nysgerrig efter udviklingen i medierne, som synes at gå i tomgang - især på netttet.

Go on, Frede! Og køb så noget kunst hos mig - til 1/2 pris. Kun fr DJ-medlemmer!

www.kunstavisen.com

 

Jørgen Hansen
2. MARTS 2010
Re: Tidligere lokalredaktør åbner egen netavis

Og det bliver ikke nemmere af,at Fynske Medier fjerner de første 8 måneders eksistensgrundlag:

http://www.svendborgsavis.dk/?p=337

 Om Fynske Medier har en sag eller ej, skal jeg ikke gøre mig klog på.

Erik Poulsen
2. MARTS 2010
Re: Tidligere lokalredaktør åbner egen netavis
Svendborgs Avis er ganske rigtig ud til at være et smukt opgør med den ligegyldige underholdningsjournalistik, der breder sig sig i de lokale og regionale dagblade. Men Frank Helbo har jo ret: Hvad med pengene? I vore dage er der vel ingen journalister, der i længden kan leve af at være sponseret af et værtshus...

Flere