POLITIEFTERFORSKNING

Tidligere ledere på Børsen tiltalt i sag om corona-støtte

Der er rejst tiltale mod tre tidligere ledende medarbejdere på Børsen, oplyser politiet

Tre tidligere ledende medarbejdere hos Dagbladet Børsen er blevet tiltalt i forbindelse med sagen om snyd med corona-støtte.

Det oplyser politiets nationale enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) på platformen X.

”Ifølge tiltalen medvirkede de til dagbladets forsøg på at opnå en højere kompensation for tabte annonceindtægter i forbindelse med Covid-19, end hvad dagbladet reelt var berettiget til,” skriver NSK i opslaget.

Sagen har i forvejen udløst en bøde på 325.000 kroner til Børsen, der under epidemien snød med corona-støtteordningen.

Bøde på 325.000 roner

I sidste uge kom det frem, at politiets efterforskning viser, at Børsen uberettiget har fået udbetalt 163.072 kroner i kompensation. Bøden er ifølge reglerne på to gange det relevante beløb og landede dermed på omkring 325.000 kroner. 

Beløbet, som politiet er kommet frem til, svarer nogenlunde til det beløb, som Børsen selv var kommet frem til, og Børsen underskrev derfor politiets bødeforlæg.

”Jeg vil gerne endnu en gang på Børsens vegne beklage sagen. Vi har fra starten gjort alt, hvad vi kunne, for at rette op på de fejl, der er blevet begået hos os, og for at få sagen korrekt udredt. Vi bemærker, at den nu afsluttes med en konklusion, der i praksis svarer til det resultat, som Plesner nåede frem til i deres undersøgelse,” udtalte Børsens chefredaktør, Bjarne Corydon, sidste uge i en pressemeddelelse.

Fire medarbejdere opsagt

Da sagen først kom frem i 2021, var det en whistleblower, der havde råbt vagt i gevær om, at der foregik snyd med støtteordningen, som skulle kompensere for tabte annoncekroner under coronakrisen.

Efter en advokatundersøgelse, der slog fast, at der ganske rigtigt var foregået snyd, blev fire medarbejdere på Børsen opsagt.

Der var tale om tre medarbejdere i annonceafdelingen samt Børsens kommercielle direktør, Frederik Gundorph Pedersen.

Undersøgelsen giver ikke anledning til at tro, at den kommercielle direktør har været skyld i eller været bevidst om fejlene, men som direktør er det ifølge Børsen hans ansvar at sikre, at sådan nogle fejl ikke kan finde sted, lød det dengang fra Børsen.

 

0 Kommentarer

Læs også

Politiefterforskning

Børsen får 325.000 kr. i bøde for snyd med corona-støtte

15. AUGUST 2023
Fire fyret fra Børsen på grund af snyd med corona-støtte

Fire fyret fra Børsen på grund af snyd med corona-støtte

11. MAJ 2021
 1

Corydon efter fyringer: Stor tak til whistleblower

11. MAJ 2021