Tidligere freelanceformand vil være lærer

Mette Curdt har droppet freelancelivet efter 25 år for at læse til lærer. Hun forlader glædeligt DJ, når studiet er slut. »Det er ikke, fordi forbundet har stået der med en udstrakt hånd,« siger hun.

Mette Curdt har droppet freelancelivet efter 25 år for at læse til lærer. Hun forlader glædeligt DJ, når studiet er slut. »Det er ikke, fordi forbundet har stået der med en udstrakt hånd,« siger hun.
»Så siger jeg farvel til DJ.«

Sådan starter et længere video-interview med Mette Curdt på Freelancegruppens hjemmeside. Mette Curdt er tidligere formand for gruppen, men har efter 25 år besluttet at droppe freelancelivet som billedmedieroversætter/tekster.

I stedet er hun i gang med at læse til lærer ved Læreruddannelsen Blaagaard.

»Og det har jeg så afgjort ikke fortrudt. Jeg har undret mig dagligt over, at jeg ikke er begyndt på det for længe, længe siden. Jeg kunne have haft det rigtig sjovt ude i folkeskolen, tror jeg. Jeg har det som en fisk i vandet, når jeg er i praktik,« siger Mette Curdt i interviewet.

Den økonomiske side af sagen har dog været svær, og hun har været tæt på at droppe studiet for at få det til at hænge sammen.

»Hvis man vil have understøttelse, så kan man ikke gøre sin uddannelse færdig. Så det har været en balanceakt – hvor langt ned kan vi tåle at komme rent økonomisk, før jeg er nødt til at opgive uddannelsen og melde mig på understøttelse. Og det har været meget tæt på,« siger Mette Curdt.

Hendes situation er stadig usikker, fortæller hun – men hun håber at kunne klare skærene ved at begynde at oversætte fra tysk til dansk, imens hun læser.

Oversættelse og tekstning vil hun i øvrigt gerne fortsætte med, når hun er færdiguddannet folkeskolelærer.

Mette Curdt regner med at være færdig med studierne om halvandet år. Og når hun har sin bachelor, er hun ikke i tvivl om, hvilken fagforening, hun skal vælge.

»Så siger jeg farvel og tak til DJ og gør det glædeligt. For jeg synes simpelthen meget af det, der har været, har kun været der på grund af nogle søde mennesker. Det er ikke, fordi forbundet har stået der med en udstrakt hånd og har sagt: skal vi ikke hjælpe alle jer, som ikke kan komme ind på en fast pind,« siger Mette Curdt.

1 Kommentar

Jan Gralle
18. FEBRUAR 2012
Re: Tidligere freelanceformand vil være lærer

Mærkelig og ufokuseret artikel. Eller kan jeg ikke læse indenad?

For skal artiklen præsentere en kritik af DJ, fordi  Mette ikke har haft freelance-arbejde nok? Eller skal den kritisere arbejdsløshedssystemet for ikke at være et SU-system, som kan betale Mette understøttelse mens hun uddanner sig? Eller skal  den give den korte nyhed, at her er Mette i et vendepunkt som så mange andre?

Under alle  omstændigheder ønsker jeg Mette held og lykke med hendes kommende arbejds- og fagforeningsliv.