Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:47 04.11.2022 Anna Sol Jørgensen

Tidligere DF-profil politianmelder Rasmus Prehn efter journalistmiddag

Tidligere DF-profil politianmelder Rasmus Prehn efter journalistmiddag

Rasmus Prehn har flere gange vist sig at have rod i bilagene, og så sent som i sidste uge blev han politianmeldt af Andreas Stenild, der tidligere er byrådsmedlem for De Konservative. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Fungerende fødevareminister Rasmus Prehn (S) bliver nu politianmeldt til Nordjyllands Politi for mistanke om misbrug af statens midler.

Det siger Erik Høgh-Sørensen, tidligere medlem af og bejler til formandsposten i Dansk Folkeparti, til 24syv.

”Kort og godt er der måske for mig at se tale om misbrug af statens midler, fordi Rasmus Prehn jo nægter at fortælle, hvem han gav en middag til på skatteydernes regning. Derfor kan der være tale om privat misbrug af statens kort,” siger han til 24syv.

Meldingen kommer, efter at Rasmus Prehn i går fuldstændigt afviste at oplyse, hvad det var for en journalist, han spiste middag med i sommeren 2020. Middagen blev betalt med ministerkortet og løb op i en regning på 1.468 kroner.

”Jeg mener, at det, Rasmus Prehn har gjort, muligvis er strafbart, men det skal undersøges. Og det var der andre partier på Christiansborg, der nok burde gribe fat i. Der skal altså bare ryddes op, for ellers mister befolkningen tilliden til folkestyret,” siger Erik Høgh-Sørensen.

Rasmus Prehn har flere gange vist sig at have rod i bilagene, og så sent som i sidste uge blev han politianmeldt af Andreas Stenild, der tidligere er byrådsmedlem for De Konservative, der meldte ham til Københavns Politi.

SENESTE NYT

Flere nyheder