Tidligere deadline giver mere skrivekraft

En rationaliseringsøvelse på Politiken gør, at en håndfuld medarbejdere kan flyttes fra redigerende til skrivende funktioner.

En rationaliseringsøvelse på Politiken gør, at en håndfuld medarbejdere kan flyttes fra redigerende til skrivende funktioner.

Hele anden sektion skal være i kassen klokken seks, og så skal journalisterne skrive deres historier i ’shapes’ – altså prædefinerede kasser.

Til gengæld sparer Politiken, hvad der svarer til 15 fuldtidsstillinger blandt de redigerende medarbejdere. Det medfører dels, at nogle redigerende medarbejdere bliver gjort til skrivende journalister, dels at der spares blandt vikarer og løst ansatte.

»Der er blot tale om en mindre reorganisering, hvor vi strømliner redigeringsprocessen, så vi kan bruge mere krudt på den skrivende proces,« fortæller chefredaktør Tøger Seidenfaden.

Deadline på avisens anden sektion rykkes frem til klokken 18, og dermed kan man skære adskillige timer af redaktionssekretærernes vagter. Eneste ændring i selve avisen bliver, at sporten flyttes frem til første sektion.

»Journalister og redaktør syntes jo altid, tidlige deadlines er noget forfærdeligt noget. Men hvis man reelt analyserer på, hvor mange historier der udvikler sig hen over aftenen, så er det ikke mange, og især ikke i anden sektion. I forvejen er tiden jo løbet fra teateranmeldelser fra aftenen før og den slags,« siger Tøger Seidenfaden.

Han glæder sig over, at det på den måde kan lade sig gøre både at spare penge og styrke indholdsproduktionen.

»Vi var efterhånden nået derhen, hvor 30-40 procent af de ansatte på avisen ikke beskæftigede sig med at producere indhold, og det er jo dybt utilfredsstillende,« siger han.

Tillidsmand Lars Bo Larsen er også optimistisk omkring den nye arbejdsproces.

»Nu skal vi jo lige vænne os til at skrive inden for de nye rammer og lære, at en tekst på 90 linjer ikke kan fylde 110. Der har også været et par af de overflyttede medarbejdere, som vi lige skulle snakke tingene igennem med. Men jeg synes generelt, man har gjort sig umage med at finde løsninger, hvor begge parter er tilfredse,« fortæller han.

Den nye arbejdsgang træder i kraft i slutningen af august.

0 Kommentarer