Tidl. Se og Hør-chef: Derfor er jeg for syg til at blive afhørt

Kim Henningsen mener, BT antyder, at han ikke er syg nok til at undgå afhøringer i Se og Hør-skandalen. Derfor står han nu frem og fortæller via sin advokat om sin depression og indlæggelse. Advokaten: »Vi vil ikke have, at der spreder sig en opfattelse af, at han stikker hovedet i busken.« BT afviser kritikken​

Se og Hørs tidligere chefredaktør Kim Henningsen fortæller nu – via sin advokat – åbent, at han lider af en svær depression og har været indlagt på psykiatrisk hospital.

Det sker for at mane rygter i jorden, forklarer hans advokat til Journalisten.

»Vi har valgt at stå offentligt frem med historien for at undgå spekulationer om, hvorvidt Kim Henningsen reelt er syg eller bare spiller syg for at undgå at blive afhørt. Vi vil ikke have, at der spreder sig en opfattelse af, at han stikker hovedet i busken,« siger advokat Kåre Pihlmann.

Reagerer på artikel i BT

Kim Henningsen er ikke blevet afhørt i den såkaldte Se og Hør-skandale. Her er han sigtet for sin rolle i sagen om ulovlig overvågning af kendte. Hidtil har den offentligt kendte forklaring på, at han ikke er blevet afhørt, været "på grund af sygdom".

Anledningen til, at Kim Henningsen nu offentliggør detaljer om sin depression, er en artikel på bt.dk i går om skandalen. Ifølge Kåre Pihlmann var det dette afsnit i artiklen, der fik bægeret til at løbe over:

"Kim Henningsen har i løbet af sommeren været aktiv på Facebook, hvor han har opdateret sine ca. 1.000 venner med billeder og tekst-opdateringer fra golf-ture, Tivoli-ture og familiebesøg. Men den i dag 59-årige tidligere chefredaktør har aldrig været anholdt eller afhørt i sagen, som det ellers var planlagt tilbage i maj."

Indlagt to måneder på psykiatrisk afdeling

Efter artiklen har Kim Henningsen lagt en tekst på sin lukkede facebookprofil, hvor han fortæller om sin sygdom. Teksten har han også sendt til Ritzau. Han skriver, at det er som svar på "den anklagende artikel" på bt.dk.

"På det seneste har BT undret sig over, at Kim Henningsen er for syg til at lade sig afhøre, men dog samtidig kan gå i Tivoli med sine børn," lyder det blandt andet.

Journalisten har af Kim Henningsen fået lov at bringe teksten. Her står:

"Kim Henningsen har i ca. 2 måneder været indlagt på en psykiatrisk afdeling for at modtage behandling mod svær depression, en sygdom han har lidt af forud for sagens opståen. Ud over medicinsk behandling har Kim Henningsen modtaget et større antal elektrochok-behandlinger."

Elektrochok giver hukommelsestab

Henningsen forklarer videre, at behandlingen har betydet, at han ikke har kunnet lade sig afhøre:

"Hospitalet oplyste i juli måned, at bivirkningerne ved behandlingen bl.a. er hukommelsestab og koncentrationsbesvær, hvorfor Kim Henningsen tidligst ville være i stand til at lade sig afhøre sidst på efteråret."

Kim Henningsen oplyser også, at han er udskrevet fra hospitalet og "i langsom bedring". Han henviser Journalisten til sin advokat for yderligere kommentarer.

Kåre Pihlmann mener, at BT-artiklen antyder, at Kim Henningsen ikke er syg nok til at undgå afhøringerne.

»BT mere end antyder, at det er en mærkværdighed, at Kim Henningsen er for syg til at blive afhørt, når han samtidig kan rende rundt i Tivoli. Kim har forsøgt at holde sin sygdom privat, men nu har vi valgt at gå ud for at undgå spekulationer,« siger han.

BT afviser kritikken

BT's ansv. chefredaktør, Olav Skaaning Andersen, afviser kritikken.

"Vi har ikke skrevet en anklagende artikel om Kim Henningsen, og vi har ikke nævnt hans børn," skriver han i en mail til Journalisten.

"Vi har skrevet en helt regulær og konstaterende artikel, der handler om, hvorfor opklaringen af danmarkshistoriens største medieskandale trækker ud. Og det er klart i offentlighedens interesse," fortsætter han.

0 Kommentarer