Thomas tog 1.400 billeder af fulde mennesker

​Thomas Nielsen tog 1.400 billeder til en artikel til Ud & Se om den danske fest- og alkoholkultur. Ni af billederne forestillede en kvinde, der tumler rundt med en herre i jakkesæt. Læs om Thomas Nielsens etiske overvejelser med at fotografere fulde mennesker, og se hans før- og efter-billede af det festlige par

DSB’s passagermagasin Ud & Se bragte i juli-udgaven en artikel om den danske fest- og alkoholkultur med reportagebilleder af Thomas Nielsen. Han fotograferede fulde og festglade mennesker i Nyhavn, i Gothersgade, omkring Vestergade og på Jernbanecafeen på Vesterbro. Det var på Jernbanecafeen, at gæsterne havde den bedste fest.

”Folk hyggede sig alle steder, men på Jernbanecafeen var der fællesskabsstemning, hvor folk fra hele landet kom og hyggede sig og dansede. Der var virkelig godt gang i den,” siger Thomas Nielsen.

Jernbanecafeen er ifølge Thomas Nielsen en pæn udgave af et brunt værtshus.

”Stedets koncept er at skabe en stemning, hvor man kan føle sig tryg og ikke ensom, når man nyder alkohol – og nogle nyder det i ret store mængder,” siger han.

De havde virkelig en fest kørende

Han tog i alt 1.400 eksponeringer i løbet af dagen. Men det var tæt på, at han ikke fik skudt billedet, der senere blev brugt på åbningsopslaget i Ud & Se.

”Jeg havde været ude på gaden, og da jeg kom indenfor, så jeg, at en kvinde forsøgte at hoppe op på skødet af en herre i jakkesæt. De havde virkelig en fest kørende, de var kærlige og i ekstremt godt festhumør.”

Situationen, hvor parret tumlede rundt, varede kun få sekunder.

”Det gik utroligt hurtigt, så jeg har kun ni skud af det,” siger Thomas Nielsen.

Hvornår på dagen er billedet taget?

”Allerede klokken 17.18,” siger Thomas Nielsen og griner.

FØR

 

EFTER

 

Stemningen på stedet var klart bedst først på aftenen, forklarer han.

”Hen på aftenen var den store fest forbi. Folk dansede ikke længere kædedans. De fleste var så fulde, at de bare sad og hang på stolene.”

Etiske dilemmaer

Det var meningen, at Thomas Nielsen skulle fotografere folk, der går all in på at drikke øl og feste. 

”Men på det her tidspunkt var der ikke nogen værdighed tilbage,” siger han.

Reportagen stillede Thomas Nielsen over for et dilemma. Skulle han fortsætte med at fotografere nu, hvor gæsterne var så fulde?

”Der har i den grad været en masse etiske ting, jeg skulle overveje,” siger han.

Han havde på forhånd lavet en aftale med en af gæsterne, den 44-årige Per Bach fra Thisted. Det var Per Bachs plan at drikke sig i hegnet, og Thomas Nielsen måtte gerne fotografere ham hele vejen, helt frem til at han lå døddrukken i sin hotelseng.

”Når han går på druk, bliver han ved, indtil han falder i søvn. Men hvordan griber man det an som fotograf? Jeg ville gerne gå til kanten, men ikke ud over,” forklarer Thomas Nielsen.

Københavneri at bortcensurere

Allerede sidst på eftermiddagen kunne han konstatere, at Per Bachs rus var ved at udvikle sig rimeligt kraftigt.

”Han kunne knap holde øjnene åbne, han snøvlede og havde svært ved at holde balancen. Det var grænseoverskridende at skulle tage billeder af det,” siger Thomas Nielsen.

Thomas Nielsen ville ikke selv bryde sig om at blive fotograferet i så beruset tilstand. Men sådan havde Per Bach det åbenbart ikke.

”Jeg er ret sikker på, at han vil mene, det er noget københavneri at bortcensurere noget. Jeg tror ikke, han ville have nogen problemer med det,” siger Thomas Nielsen.

Per Bach har efterfølgende lagt Thomas Nielsens fotos på Facebook og fortalt sine følgere om den forrygende københavnertur.

”Han synes, det er fedt at drikke sig plakatfuld, og han er bare glad for, at vi brugte tid på det.”

Hen på aftenen var Per Bach ikke den eneste, der havde fået for meget. Også de øvrige gæster var blevet for fulde.

”Jeg besluttede mig for at trække stikket,” siger han.

Men er det ikke også en del af historien, at folk til sidst blev så fulde, at det ikke var rart at se på?

”Jeg kunne godt være blevet ved, men billederne ville være blevet ekstreme og udstillende, og det ønskede jeg ikke.”

 

0 Kommentarer