Thomas Qvortrup i spidsen for morgenshow

Når "NOVAmorgen" vender tilbage efter sommerferien bliver det med journalist Thomas Qvortrup som ny vært. Han har hidtil stået for Nyhedsmagasinet på Nova FM, som fortsat vil blive leveret af TV 2. (opdateret)

Når "NOVAmorgen" vender tilbage efter sommerferien bliver det med journalist Thomas Qvortrup som ny vært. Han har hidtil stået for Nyhedsmagasinet på Nova FM, som fortsat vil blive leveret af TV 2. (opdateret)

I slutningen af 90'erne blev han kendt som morgenvært på P3. Siden blev han vært på det prisvindende Nyhedsmagasin på TV 2 Radio og senest har han lavet nyhedsmagasinet på Nova FM. Nu bliver Thomas Qvortrup så atter morgenvært. Denne gang sammen med Vicki Berlin og Dennis Ravn i "NOVAmorgen".

»Thomas har en journalistisk baggrund, som er rigtig rigtig solid. Og så har han en fantastisk fortælleevne. Dermed kan vi lave et seriøst alternativ i markedet til de andre morgenshows, der findes i øjeblikket,« fortæller Frederik Meyer, adm. direktør for SBS Radio.

Han vurderer, at "NOVAMorgen" i virkeligheden kommer til at lægge sig tættere på P3 og P4 end på Radio 100FM.

»Mens Radio 100FM har deres comedy-show, så får du nu en anden landsdækkende kommerciel kanal, som lige pludselig kommer til at have en anden type historier – og som ikke laver jokes ud af hver eneste indslag. Vi vil i stedet lave et morgenprogram med journalistisk respekt, indsigt og god fortælleevne,« siger Frederik Meyer til Journalisten.dk.

Han understreger samtidig, at TV 2 og SBS fastholder deres samarbejde med hensyn til nyhedsmagasinet, hvor Thomas Qvortrup kom fra.

Mediawatch skrev ellers i morges, at SBS Radio opsiger TV 2-aftale, men ifølge Frederik Meyer har det intet på sig. Der er ikke opsagt nogen aftaler.

»Vi har et samarbejde med TV 2 omkring levering af en mængde nyheder. Og vi har et rigtig godt samarbejde med TV 2 og det agter vi at fortsætte med at have. Og der er heller ingen ændringer i forhold til Nyhedsmagasinet – selv om Thomas Qvortrup skal være vært på vores morgenprogram. Vi har ingen planer om at ændre på vores aftaler med TV 2,« understreger Frederik Meyer.

TV 2's adm. direktør, Merete Eldrup, er heller ikke bekendt med, at der skulle være opsagt nogen aftaler mellem TV 2 og SBS Radio.

»Det kender jeg ikke noget til,« siger hun fra sin ferie i Frankrig.

Direktør for hjemmesiden Mediawatch, Ole Nørskov, oplyser dog her i eftermiddag, at man atter har fået bekræftet, at Nova FM dropper TV 2 som leverandør af Nyhedsmagasinet. Men igen slår Nova FM fast, at der ikke er opsagt nogen aftaler.

NOVA morgen er tilbage igen mandag den 31. august med sendetid hverdage mellem 05:30 – 09:00.

0 Kommentarer