Thomas Larsen pillet af TV 2

Berlingske Tidendes politiske kommentator, Thomas Larsen, optræder ikke længere på TV 2. Det er der mange forskellige grunde til, fortæller politisk redaktør på TV 2 Henrik Qvortrup til Politiken.dk

Berlingske Tidendes politiske kommentator, Thomas Larsen, optræder ikke længere på TV 2. Det er der mange forskellige grunde til, fortæller politisk redaktør på TV 2 Henrik Qvortrup til Politiken.dk

I weekenden kaldte TV 2's Henrik Qvortrup den politiske kommentator Thomas Larsen for Foghs talerør. Nu bekræfter Qvortrup over for Politiken.dk, at Thomas Larsen i øjeblikket ikke bliver benyttet af TV 2.

"Han er ikke på skærmen på TV 2, og det er der mange grunde til," siger Henrik Qvortrup.

Han vil ikke komme nærmere ind på, hvad årsagen til TV 2's boykot er. Han afviser dog, at der er en sammenhæng mellem beslutningen og den skarpe kritik, han rettede mod netop Thomas Larsen i dagbladet Information i weekenden.

"De to ting har ikke noget med hinanden at gøre," siger Henrik Qvortrup og henviser til nyhedschef Michael Dyrby. Baggrunden for Henrik Qvortups kritik i Information var, at Thomas Larsen i en analyse slog fast, at Fogh ikke går efter en politisk toppost i udlandet, fordi han ønsker at koncentrere sig om dansk politik.

Ifølge den borgerlige netavis 180grader skyldes TV 2's boykot af Thomas Larsen, at han bliver betragtet som statsministerens mand. En påstand, som nyhedschef Michael Dyrby afviser. Han giver i stedet denne forklaring til Politiken.dk:

"Det er, fordi vi har så mange kommentatorer, at de står i en lang række. Vi har aftaler med Hans Engell, med Helle Ib. Vi har vores egen Qvortrup, vi har Kaare R. Schou, vi har Peter Lautrup, vi har Mogens & Christiansen. Vi har snart flere kommentatorer end politikere."
Michael Dyrby afviser ikke, at seerne igen får Thomas Larsens ansigt at se igen. Det bliver blot ikke foreløbig.

1 Kommentar

John de Summer-Brason
27. JANUAR 2009
Re: Thomas Larsen pillet af TV 2
Spørgsmålet er, om TV2's brug a kommentatorer i hele taget er kørt af sporet. Fordi vi næsten kun oplever kommentatorer som er mere eller mindre enige med flertalsregeringen, skal man ofte ud i krogene eller ud til udenlandske iagttagere for at få en klar feedback på de udfordringer dansk politik står overfor. Kommentator-systemet er, når det er værst, klakører for "de rigtige meninger", når det er bedst, et værdifuldt supplement til livet på Christiansborg. I visse andre lande vi sammenligner os med var det ikke gået med en sladderbladsredaktør, der om formiddagen taber i byretten til forsmåede injurieofre, og om aftenn gør sig klog på landets regeringsførelse i national statslig TV. Men går den, så går den...