Terrorspekulationer påvirker ikke JP-medarbejdere

Jyllands-Postens medarbejdere er efterhånden vant til at blive udpeget som muligt terrormål i medierne, så der er ikke frygt og murren efter dagens anholdelser. »Vi har prøvet det nogle gange, så vi forholder os afventende,« siger tillidsmand Bo Jørgensen til Journalisten.dk.

Jyllands-Postens medarbejdere er efterhånden vant til at blive udpeget som muligt terrormål i medierne, så der er ikke frygt og murren efter dagens anholdelser. »Vi har prøvet det nogle gange, så vi forholder os afventende,« siger tillidsmand Bo Jørgensen til Journalisten.dk.

»Vi aner ikke, om det har noget med os at gøre, og vi har intet hørt. Så vi afventer situationen,« siger Bo Jørgensen, tillidsrepræsentant hos Jyllands-Posten, da Journalisten.dk spørger, om anholdelsen og sigtelsen af to personer efter terrorparagraffen har været diskuteret på avisen.

To danske statsborgere, på henholdsvis 18 og 23 år, blev mandag aften anholdt som led i en terrorefterforskning. Der er tale om to brødre, hvoraf den ene, ifølge PET, er trænet og oplært i en al-shabaab træningslejr i Somalia, hvor de begge har sine rødder.

PET's tidligere operative chef Hans Jørgen Bonnichsen har i forbindelse med sagen, både til DR.dk og Ritzau, forholdt sig til, hvorvidt Jyllands-Posten eller Kurt Westergaard skulle være målet for et angreb.

Bo Jørgensen forstår godt, at tankerne automatisk peger i retning af Jyllands-Posten, når sådanne sager opstår.

»Det er et meget naturligt spørgsmål at stille sig selv, når vi gentagne gange har været et af de mest udsatte terrormål. Vi har også hørt fra et enkelt medie i dag, som havde hørt rygter ude i byen om, at det skulle have noget med os at gøre. Det har vi ikke kunnet bekræfte,« siger Bo Jørgensen og understreger, at spekulationerne ikke kommer fra Jyllands-Posten.

»Tværtimod giver vi os ikke af med spekulationer i den retning. Og ingenting bekræfter, at det skulle have noget med os at gøre,« siger han og uddyber:

»Derfor er det ikke et samtaleemne hos os, hverken i København eller i Viby, så vidt jeg er orienteret. Vi har prøvet det nogle gange, så vi forholder os afventende. Det er også det bedste. Vi har indtil videre haft en fuld tiltro til PET, og den er ikke blevet gjort til skamme,« siger Bo Jørgensen.

På Jyllands-Posten er kollegerne i forbindelse med tidligere sager blevet opfordret til at tale sammen om situationen, fortæller Bo Jørgensen. Blandt andet da PET og den svenske efterretningstjeneste sidste år anholdt fire personer, der nu står tiltalt for at ville angribe JP/Politikens hus. Der er også ansat en særlig sikkerhedsoperatør på avisen, forklarer han.
 
»Huset er utroligt godt sikret, så det er også med til at skabe tryghed. Hvis det skulle komme på tale, at der kommer instrukser ovenfra eller mails fra vores sikkerhedsoperatør, vil vi selvfølgelig følge det til punkt og prikke.« 

0 Kommentarer