Terrorplaner mod Jyllands-Posten omtalt på US-website

Det amerikanske justitsministerium oplyser, at to mænd fra Chicago er blevet anholdt for planer om terrorattentat mod Jyllands-Posten, skriver Ritzau. Amerikansk website omtaler sagen samt hemmelige besøg på JP's kontorer. (opdateret 16:30)

Det amerikanske justitsministerium oplyser, at to mænd fra Chicago er blevet anholdt for planer om terrorattentat mod Jyllands-Posten, skriver Ritzau. Amerikansk website omtaler sagen samt hemmelige besøg på JP's kontorer. (opdateret 16:30)Ifølge Jyllands-Postens hjemmeside er der tale om to personer, som efter FBI’s og PET’s vurdering har været i gang med at forberede omfattende terror­relaterede angreb mod konkrete mål i Danmark – heriblandt Jyllands-Posten.

De to er nu blevet anholdt og fængslet i USA.

Den ene blev anholdt i Chicago den 3. oktober 2009 efter et tæt samarbejde mellem PET og FBI. Den anden blev anholdt den 18. oktober 2009.

”I PET ser vi på denne sag med meget stor alvor. Den ene af de anholdte har et omfattende netværk blandt ledende militante ekstremister i Pakistan, som ikke blot ønsker at ramme Danmark, men som også tidligere har vist, at de har kapaciteten til at udføre hensynsløse terrorhandlinger”, siger chefen for PET Jakob Scharf til Ritzau ifølge Jyllands-Posten.

Som led i planlægningen af terrorangrebene mod Danmark har en af de anholdte bl.a. besøgt Danmark to gange i år for at rekognoscere og udpege terrormål. Seneste besøg var i juli 2009, hvor den nu anholdte bl.a. har optaget detaljerede videosekvenser fra København

Ifølge Ritzau har de anholdte i forbindelse med planlægningen været i tæt kontakt med personer fra de militante terrornetværk Lashkar-e-Taiba (LeT), Al Qaida og Harakat-ul- Jihad Islami (Huji), og en af de anholdte havde planlagt yderligere et besøg til Danmark i slutningen af oktober 2009.

»De to mistænkte havde i begyndelsen af 2008 en intens korrespondance, der handlede om det, de kaldte 'Mickey Mouse Project', 'mmp' og 'the northern project'«, skriver de amerikanske myndigheder.

De hemmelige besøge i Danmark, overvågningen af JP's kontorer i Århus og København og netop det såkaldte Mickey Mouse Project beskrives i øvrigt på følgende amerikanske hjemmeside: Headley Complaint.
 

 

 

 

1 Kommentar

Jørgen Clausen
27. OKTOBER 2009
Re: Terrorplaner mod Jyllands-Posten omtalt på US-website

Men det kan jo ikke passe.

Vi går jo alle ind for ytringsfrihed, ja, det er faktisk en af kerneværdierne i Muhammeds liv og levned.

Tjaa, det bliver da sjovt at følge reaktionen fra landets journalister. Opbakningen dengang for et par år siden var jo til at overse, og monstro ikke der blot bliver holdt lav profil. Man skal jo nødigt placeres i bås med de forkerte.

Rolig nu; jeg er naturligvis klar over at landets journalister er en mangfoldig gruppe, hvor måske op i mod en fjerdedel stemmer til højre for socialdemokratiet.