Telefonfis udløser australsk-britisk radio-krig

Britiske medier angriber australsk radiokanal efter telefonfis, hvor radioværter udgav sig for dronningen, prins Charles og de kongelige Corgi-hunde

Britiske medier angriber australsk radiokanal efter telefonfis, hvor radioværter udgav sig for dronningen, prins Charles og de kongelige Corgi-hunde

Det startede som telefonfis, men er ved at udvikle sig til en skandale på flere planer.

De to radioværter Mel Greig og Michael Christian fra den australske radio-station "The Summer 30" havde held med at ringe til det hospital, hvor prinsesse Kate Middleton var indlagt og foregive at være dronning Elizabeth og Prins Charles, der lige skulle høre, hvordan prinsessen havde det – og hvornår de kunne komme forbi og besøge hende.

I baggrunden gav en anden radiovært den som de royale Corgi-hunde.

Personalet på sygehuset gennemskuede ikke, at der var tale om telefonfis, men fortalte glad og gerne om prinsessens tilstand. Indslaget fra "The Summer 30" er for længst lagt på Youtube og kører nu verden rundt.

Samtidig er der krise på flere planer. Hospitalet, hvor Kate Middleton var indlagt, har udsendt pressemeddelelse om, at hospitalet nu strammer op på telefonrutinerne.

Og britiske medier er begyndt at grave i den radiostation, der bragte programmet. Avisen Daily Mail skriver, at radiostationen tidligere blev straffet for et radioprogram, hvor lyttere kunne komme i løgnedetektor-test. I testen fortalte en 14-årig pige, at hun tidligere var blevet voldtaget.

De to radioværter, der stod bag telefonfis-opkaldet til det britiske hospital, har nu undskyldt opkaldet. Samtidig er de britiske myndigheder i gang med at undersøge sikkerhedsforanstaltningerne omkring den kongelige familie.

0 Kommentarer