TEKSTERES TEKSTER SIKRES

Teksteres ophavsret til deres undertekster er nu sikret. Med et forlig har DJ skabt ny præcedens for fremtidige sager om ophavsret til undertekster.

Teksteres ophavsret til deres undertekster er nu sikret. Med et forlig har DJ skabt ny præcedens for fremtidige sager om ophavsret til undertekster. Forliget er blevet til efter en sag om undertekster til to amerikanske film, som en tekster lavede for Broadcast Text. Filmene blev vist på Canal+. Pludselig dukkede filmene op på TvDanmark, hvilket, ifølge teksteren var uden for aftalen og derfor skulle honoreres særskilt. Teksteren havde på sin faktura specifikt skrevet Canal+, og derfor besluttede DJ sig for at gå ind i sagen.

Broadcast Text hævdede først, at det har været kutyme, at når der én gang var betalt for en tekst, kunne det betalende firma bruge teksten efter forgodtbefindende. Men efter 8 ugers forhandlinger indgik Broadcast Text et forlig, der gav teksteren rettighederne til underteksterne og 8.000 kroner skattefrit i godtgørelse.

Lone Amtrup, faglig sekretær i DJ, opfordrer derfor alle tekstere til at skrive på fakturaen, hvilken kanal teksten må benyttes på for at sikre, at teksterne ikke bliver misbrugt.

0 Kommentarer