Teknologiens ælde

 GÅRSDAGEN. »Jamen, jeg brugte det jo lige i går!« Fotografer med hang til nostalgi og alderens selvpineri bør unde sig selv en tur på Danmarks Fotomuseum i Herning.Nordisk Film har lige fyldt en lastbil med kameraer, lamper og en tonstung dolly-vogn med plads til kran, instruktør og fotograf og kørt det hele over til museet i Herning. Her er udstyr fra 1920 og frem til 70erne.

 

GÅRSDAGEN. »Jamen, jeg brugte det jo lige i går!« Fotografer med hang til nostalgi og alderens selvpineri bør unde sig selv en tur på Danmarks Fotomuseum i Herning.

Nordisk Film har lige fyldt en lastbil med kameraer, lamper og en tonstung dolly-vogn med plads til kran, instruktør og fotograf og kørt det hele over til museet i Herning. Her er udstyr fra 1920 og frem til 70erne.

En 35 mm Arriflex-filmoptager på udstillingen blev brugt i 60erne og 70erne, blandt andet til at optage 'Huset på Chris-tianshavn' og 'Olsen-banden' med. Det var dengang, da TV-avisen arbejdede med 16 mm-kameraer, og kun få år efter at den første danske film blev indspillet i farver. Det var 'Kispus' i 1956.

Udstyret bærer præg af at være brugt igen og igen og ombygget indimellem. Et Debrie-kamera fra 1935 blev for eksempel brugt helt op i 60erne, dog ombygget flere gange undervejs. Der er også gamle optagere, der er blevet bygget om til lyd.
Meget af udstyret har de fleste fotografer på 50 år og opefter selv arbejdet med.

Noget af udstyret fra Nordisk Film kan allerede nu ses i en del af museets over 500 kvadratmeter store udstillingslokale. Resten står på hylder sammen med fotogrej tilbage fra 1839.

Se mere på: www.fotomuseum.dk

0 Kommentarer