Teknik: Tv-fotografens lommekamera

Placer små 2000-kroners lommekameraer inde i fem skrotbiler, og send en lastbil direkte ind i bilrækken med halvfjerds kilometer i timen. Sådan optog fotograf Morten Krüger, hvordan det føles for bilisten at blive påkørt, i DR-programmet Bag facaden.

Placer små 2000-kroners lommekameraer inde i fem skrotbiler, og send en lastbil direkte ind i bilrækken med halvfjerds kilometer i timen. Sådan optog fotograf Morten Krüger, hvordan det føles for bilisten at blive påkørt, i DR-programmet Bag facaden.

»Vi fik nogle super optagelser, vi aldrig kunne have lavet med de store tv-kameraer. Faktisk overlevede alle fem kameraer, selv om det ene måtte klippes fri med specialværktøj,« fortæller Morten Krüger.

Han bruger de små kameraer til at lave små actionklip til magasinprogrammer, når han skal filme en detalje på en bil eller cykel i bevægelse.
»Vi har lige brugt det i So Ein Ding, hvor de skulle teste en elcykel. Så satte vi det lille GoPro fast på cyklen, så man kan se gearskiftet, mens Nikolaj Sonne cykler rundt på den,« fortæller han.

Han monterer kameraerne i en speciel plastkasse, så de kan holde til at blive tabt på asfalt eller filme under vandet. Prisen gør, at det ikke er jordens undergang, hvis det skulle gå i stykker.
»Førhen baksede vi tit med at montere et DV-kamera på toppen af en ambulance eller en brandbil, men nu har vi altid tre GoPro kameraer med ud på optagelse. På brandbilen sætter vi eksempelvis et på taget ved blinket, et ved hjulet og et inde i kabinen. Så behøver vi ikke drøne rundt i bilen så længe for at få de optagelser, vi skal bruge,« siger han.

Kameraet filmer i fuld HD og leverer i fuldt dagslys optagelser i en ok kvalitet til tv. Dog er både lyd og indstillingsmuligheder meget begrænsede i forhold til et stort kamera. Morten bruger derfor altid kameraet som

bonus- eller chancekamera til at supplere et rigtigt tv-kamera.
Du kan tilkøbe en masse ekstra gear til kameraet, så du kan sætte det fast på spidsen af guitaren, skateboardet, windsurferen eller halsbåndet på din hund. DR har en fjernstyret drone, hvor Morten har monteret kameraet, så han kan filme motiver fra luften.

Og jo, GoPro-kameraet er også et helt fantastisk stykke legetøj, som du uden problemer kan medbringe på stranden, give til ungerne eller tage med i poolen

FAKTA

Pris: Cirka 2.000 kroner
Redigering: Der medfølger ikke redigeringsprogram, men de fleste redigeringsprogrammer kan konvertere og redigere Mpeg4-filerne.

Link: www.gopro.com

0 Kommentarer