Teknik: Mist færre penge

Kvitteringer er et nødvendigt onde i mediebranchen. De glade dage, hvor bogholderierne smed om sig med taxaboner, diæter og løst kontrollerede repræsentationskonti, er slut.

Kvitteringer er et nødvendigt onde i mediebranchen. De glade dage, hvor bogholderierne smed om sig med taxaboner, diæter og løst kontrollerede repræsentationskonti, er slut. Nu skal du selv lægge ud, og det er dyrt, når du taber kvitteringen.

»Jeg tror, jeg mister halvdelen af kvitteringerne, når jeg ikke kører på diæter. Det er jo selv, hvis du køber en kage i lufthavnen, at du skal huske at få kvitteringen med hjem, og det er bare røvirriterende,« siger Finn Mathiasen, der ejer firmaet ABCfilm.

Finn laver dokumentarfilm og arbejder ofte i udlandet, hvor han skal gemme kvitteringerne for at få fradrag for sine udgifter.

Men faktisk behøver du ikke medbringe de fysiske kvitteringer for at få refunderet udgifter eller få fradrag for udgifterne. Ifølge Skat er et billede af kvitteringen fuldt gyldigt som dokumentation, så længe det er muligt at læse, hvad der står på kvitteringen.

Hvis du ikke orker at holde styr på alle de små stykker papir på reportageturen, kan du knipse et billede af kvitteringen med din mobil. Der findes også en speciel app til de nyeste smartphones, der både holder styr på kvitteringerne, sender dem i sikkerhed på en hjemmeside og samler dem i en PDF-fil, når du kommer hjem.

Fresh Expense kaldes app'en, der holder styr på kvitteringerne på din smartphone. Når du vil gemme en kvittering, taster du en overskrift og et beløb ind på din telefon. Så knipser du et billede af kvitteringen med mobilens kamera og gemmer kvitteringen. Få sekunder senere er programmet synkroniseret med hjemmesiden, og du kan krølle din fysiske kvittering sammen og smide den i skraldespanden.

Når du kommer hjem, logger du dig på hjemmesiden xpenser.com og laver en oversigt over dine udgifter med billeder af kvitteringerne i en samlet PDF-fil. Lige til at maile til bogholderiet. Er du freelancer, kan du også sende kvitteringer fra mails videre til din konto på hjemmesiden og gemme oversigten over dine udgifter i en excelfil til regnskabet.

Fakta
Et foto eller scan af kvitteringen er gyldigt som dokumentation over for skat. Men det er dit eget ansvar, hvis computer og telefon bryder sammen, så billederne af kvitteringerne bliver slettet.

Pris: Det er gratis at bruge både app og hjemmeside med en begrænsning på 30 indsendte kvitteringer per måned. Herefter koster det 9 dollar per måned. Link: www.xpenser.com
App: Søg efter Fresh Expense i Appstore eller på Android Market.

0 Kommentarer