Tavs opbakning

 

 

Skuldertræk og stor forundring. Det var reaktionen hos bestyrelsen for Kredsen af Journaliststuderende ved Danmarks Journalisthøjskole, KaJ, da ingen af de cirka 60 fremmødte på generalforsamlingen ønskede ordet til debat om beretningen. Det var ellers forventeligt, at flere af punkterne ville vække modstand. For eksempel har KaJs bestyrelse til Journalistforbundet (DJ)indberettet en praktikant for bijob på Politiken. Den pågældende praktikant og Politiken er blevet enige om at forlænge praktiktiden til i alt 24 måneder.

»Vi bryder os ikke om at melde vores eget medlem, men vi vil ikke acceptere en forlængelse. Vi konkurrerer hårdt om praktikpladser og risikerer, at hele systemet bryder sammen, hvis flere følger ham. DJs formandskab har afvist sagen, da det ikke mener, vi kan bruge bijob-paragraffen til at bekæmpe praktikforlængelse. I stedet er sagen endt med, at der er indgået aftale med Politiken om, at der ikke vil ske gentagelser,« fortalte den afgående formand, Martin Kaae, den helt tavse forsamling. Hans afløser blev Kenni Leth, 6. semester.

Kravlingprisen blev givet til praktikant Julie Ring-Hansen fra HK Industri af chefredaktør Hans Engell, Ekstra Bladet. Det var hendes fortællende journalistiske artikel, »Dagen er blå«, der handler om konsekvenserne for tre ansatte ved lukningen af Vest-BussCar i Silkeborg, som gjorde hende 5.000 kroner rigere.

 

0 Kommentarer