Tantholdt fik påtale for lækage

Michael Dyrby gav tilbage i 2010 Rasmus Tantholdt en påtale for at være for lemfældig med sin kildebeskyttelse i jægersoldat-lækagen (Rettet).

Michael Dyrby gav tilbage i 2010 Rasmus Tantholdt en påtale for at være for lemfældig med sin kildebeskyttelse i jægersoldat-lækagen (Rettet).

TV 2-journalisten Rasmus Tantholdt var ikke god nok til at holde tæt med hemmelige oplysninger. Derfor gav TV 2's nyhedschef Michael Dyrby ham en påtale tilbage i 2010.

»Jeg har haft en samtale med Rasmus og givet ham en påtale for, at han ikke skulle have orienteret andre om det,« sagde Michael Dyrby søndag i "Presselogen" på TV2 News. Det skriver bt.dk.

Hverken Michael Dyrby eller Rasmus Tantholdt vil uddybe, hvad påtalen går ud på.

På den lydfil, Ekstra Bladet offentliggjorde tidligere på måneden, kom det frem, at Rasmus Tantholdt har afsløret daværende Forsvarsminister Søren Gades spindoktor som kilden til de fortrolige oplysninger om, at jægersoldaterne skulle udsendes til Irak. Tantholdt har blandt andet afsløret kilden overfor Politiken-journalisten Matias Seidelin og journalisten Nils Giversen. Det var Nils Giversen, der fangede Tantholdts afsløring på bånd.

Chefredaktør for Ekstra Bladet Poul Madsen anklagede i "Presselogen" TV 2 for at have en »sladrekultur«. Men det afviste Michael Dyrby.

»Det er simpelthen forkert at sige,« svarede Dyrby ifølge bt.dk.

(Rettet 11.39: Før fremstod det, som om Matias Seidelin også havde været med til at optage samtalen med Tantholdt.)

0 Kommentarer