Tankelæsning/research

NÆSTBEDST. Anders Rou Jensen kritiserer mig i Sort på Hvidt i Journalisten nummer 15 for tankelæsning i forbindelse med mine artikler "Her fødes hadet" og "Han ville vinde alle kampe" om Lors Doukaev i B.T. 16. september.

NÆSTBEDST. Anders Rou Jensen kritiserer mig i Sort på Hvidt i Journalisten nummer 15 for tankelæsning i forbindelse med mine artikler "Her fødes hadet" og "Han ville vinde alle kampe" om Lors Doukaev i B.T. 16. september. Det skyldes, at jeg til billedet af en 12-årig Doukaev med amputeret ben skriver, at han "tænker på russerne, der gravede landminer ned på det mest uskyldige sted, de kunne finde", og at "han hader russerne".

Hvordan kan jeg vide, hvad der foregik i hovedet på den 12-årige dreng på det tidspunkt, lyder spørgsmålet.
Det kan jeg jo heller ikke, fordi jeg desværre ikke kunne spørge Doukaev selv. Men næsten, for jeg har gjort det næstbedste: Jeg har spurgt nogen, der kender ham godt, nemlig hans lærer på Arkitektskolen i Liege og hans boksetræner. Læreren Nobert Nelles fortalte mig,at Doukaev havde fortalt ham om, hvordan han mistede sit ben og om sine følelser herom. Så rent gætteri og tankelæsning er det ikke.

Men det bedste ville selvfølgelig være, hvis man kunne svare som Tom Wolfe, der i 60'erne blev spurgt af andre journalister, hvordan han kunne gætte, hvilke tanker der løb gennem hovedet på en kendt bokser, Wolfe havde portrætteret, mens han sidder og kigger ud mod landingsbanen i et fly, der er ved at lande. Og Wolfe svarer: "Det ved jeg, fordi jeg har spurgt ham."

– Andreas Karker, journalist, B.T.

0 Kommentarer