Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:19 22.11.2021 Ritzau

Taliban beder kvindelige journalister og tv-værter bære hijab

Taliban-styret i Afghanistan opfordrer kvindelige journalister og værter på tv til at bære hijab, når de er på skærmen, ligesom tv-stationer i landet heller ikke længere vil vise serier og tv-drama, hvor kvindelige skuespillere medvirker.

Det fremgår af nye religiøse retningslinjer, der er udsendt søndag. Det er det første direktiv af sin slags til afghanske medier fra ministeriet for fremme af dyd og forebyggelse af laster, som det hedder.

”Det er ikke regler, men religiøse retningslinjer,” siger en talsmand for ministeriet.

Taliban har i forvejen indført regler om, hvordan kvinder må være klædt på universiteter, siden bevægelsen tog magten i Afghanistan i august. Det på trods af, at Talibans ledere har lovet, at styret denne gang ikke vil indføre lige så strikse regler, som sidst det var ved magten.

Taliban har også lovet at sikre pressefriheden. Men der har været flere meldinger om, at bevægelsens medlemmer har banket og chikaneret afghanske journalister.

I de seneste 20 år er antallet af uafhængige medier vokset markant i Afghanistan. Adskillige tv- og radiostationer er begyndt at sende med vestlig hjælp og privat finansiering.

SENESTE NYT

Flere nyheder