Talglad journalist til Danmarks Statistik

 Navn: Rune Stefansson, 32 år.Nyt job: 1. marts fra journalist i jobtræning i Danmarks Statistiks Formidlingscenter til fastansat kommunikationsmedarbejder samme sted. Uddannelse: Cand.mag. i litteraturvidenskab ved Københavns Universitet, 2000.Jobforløb: Observer Danmarks nyhedsredaktion og skriveværkstedslærer på Vestjyllands Højskole ved Ringkøbing. Hvordan har det været at skifte fra jobtræning til en fast stilling samme sted?

 

Navn: Rune Stefansson, 32 år.

Nyt job: 1. marts fra journalist i jobtræning i Danmarks Statistiks Formidlingscenter til fastansat kommunikationsmedarbejder samme sted.

 

Uddannelse: Cand.mag. i litteraturvidenskab ved Københavns Universitet, 2000.

Jobforløb: Observer Danmarks nyhedsredaktion og skriveværkstedslærer på Vestjyllands Højskole ved Ringkøbing.

 

Hvordan har det været at skifte fra jobtræning til en fast stilling samme sted?

Det er mit tredje faste arbejde, så jeg er ikke helt grøn i faget. Alligevel var det rart med en afklaring, da jeg fik det faste job. Efter syv måneder i jobtræning fik jeg stillingen, efter at min forgænger sagde op før jul. Jeg havde dog løbende overtaget en del af hendes funktioner, inden jeg blev fastansat 1. marts.

Hvad har det betydet for dig at blive fastansat?

Jeg har fået ro og afklaring. Før var jeg i en usikker position og brugte hver weekend på at lede efter arbejde. Nu har jeg masser af tid til overs takket være den faste stilling. Desuden har jeg nu større status og mere selvværd, som et arbejde jo giver. Jeg var uden fast arbejde i 17 måneder, fra jeg stoppede på højskolen i Vestjylland og flyttede tilbage til København. Det var selvforskyldt, for jeg sagde selv op. Jeg vidste godt, at det var svært at finde arbejde, men jeg havde aldrig troet, at det ville være så svært. Så det er en kæmpe lettelse at have fast arbejde igen.

Hvad laver du som kommunikationsmedarbejder i Danmarks Statistik?

Alt i ekstern kommunikation. Danmarks Statistik sender 550 nyhedsbreve ud hvert år. De er skrevet af fagfolk, og jeg redigerer nyhedsbrevene journalistisk. Desuden markedsfører jeg vores publikationer – blandt andre Statistisk Årbog, Statistisk Tiårsoversigt og temapublikationer. Jeg deltager også i den interne kommunikation med workshops, hvor vi lærer fagfolkene at skrive mere tilgængeligt. Desuden udgiver Danmarks Statistik fire gange årligt bladet 'Bag tallene' – også som netmagasin – som jeg skriver artikler til. En af mine artikler herfra blev citeret i Radioavisen og på forsiden af Berlingeren. Det var en sjov oplevelse. Vi arbejder naturligvis meget med tal, men det kan jeg godt lide. Jeg er matematisk student og har generelt flair for tal.

Hvordan er Danmarks Statistik som arbejdsplads?

Det er en stor organisation – 550 ansatte – så beslutningsgangene kan være tunge. Ting tager tid. Men jeg kan både arbejde kortsigtet – med at redigere og skrive publikationer samt stå for den daglige pressekontakt – og mere langsigtet med at forberede intern undervisning og planlægge profilmateriale.

0 Kommentarer