Tal punkterer myte om dominerende kommentatorer

VALGDÆKNING. De politiske kommentatorer stjal valget, lyder kritikken efter valget. Men det er helt forkert.

VALGDÆKNING. De politiske kommentatorer stjal valget, lyder kritikken efter valget. Men det er helt forkert.

Nu har jeg i et par timer søgt i TV 2s arkiv. Konklusionen er, at vi som planlagt har holdt igen med brugen af kommentatorer fra den 24. oktober, hvor statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) udskrev valget, til og med valgdagen den 13. november.

I 19-Nyhederne optrådte undertegnede tre gange i valgkampens tre uger, B.T.s politiske kommentator, Helle Ib, optrådte to gange, og lad os dertil tilføje TV 2s Kaare R. Skou på valgaftenen. Det er alt.

På 22-Nyhederne havde Peter Mogensen, redaktionschef ved Politiken og tidligere rådgiver for statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S), og undertegnede fem politiske kommentarer hver. Michael Kristiansen, kommunikationsrådgiver og tidligere pressechef for Fogh, var på skærmen i den udsendelse to gange i valgkampen.

Vores 24-timers nyhedskanal News er storforbruger af politisk analyse. Her var vores plan, at en af TV 2s egne tre politiske kommentatorer, Kaare R. Skou, Peter Lautrup-Larsen eller denne skribent,  skulle stå til rådighed hver dag. Tallene er lidt mere usikre her, fordi jeg har søgt i manuskripterne på News. Men alligevel. Her får I listen med navne og antal optrædener bagefter i parentes. Peter Lautrup-Larsen (73), Kaare R. Skou (48), Helle Ib (39), Peter Mogensen (35), Hans Engell fra Ekstra Bladet (26), Michael Kristiansen (25), Anders Krab-Johansen (24), Erik Meyer Carlsen fra Information (5) og Thomas Larsen fra Berlingske Tidende (3).

Hverken Ralf Pittelkow fra Jyllands-Posten eller Henrik Qvortrup fra SE & HØR optrådte hos os i valgkampen som politiske kommentatorer.

Helt ærligt. Det er da ikke så slemt. Når vi sendte 19-Nyheder for omtrent 800.000 hver aften, fik de kun fem gange på tre uger en politisk kommentator med i pakken. 22-Nyhedernes vel cirka 600.000 seere fik analyser 12 gange i den samme valgkamp. News sender for en halv million mennesker i døgnet, hvilket er en del lavere end nyhedsudsendelserne på hovedkanalen TV 2. I valgkampen sendte vi usigelige mængder politisk stof med nyhedsindslag, interview, politiske møder og dueller. Derfor var der også mange dygtige folk, der prøvede at udlægge teksten – heldigvis. Jeg tror, at det har hjulpet mange til bedre at forstå politik. /

 

Anders Krab-Johansen, politisk redaktør TV 2

0 Kommentarer