Taktikmøde om pressen: Radio- og TV-sjusk

»Lav en Gallup, giv den solo til en avis, så følger Radioavisen op!« »Send vittighedstegninger til lokalaviserne!« »Brug tal, journalister elsker tal!« De gode råd faldt tæt, da et halvt hundrede virksomhedsledere og kommunikationsfolk mødtes to dage i juni på Radisson SAS Royal Hotel i København for at drøfte pressestrategi. »Styrk samarbejdet med medierne - få dit budskab igennem i pressen,« lød titlen på konferencen, arrangeret af European Business Centre. JOURNALISTENs udsendte, Øjvind Hesselager, rapporterer.

»Lav en Gallup, giv den solo til en avis, så følger Radioavisen op!«
»Send vittighedstegninger til lokalaviserne!« »Brug tal, journalister elsker tal!«
De gode råd faldt tæt, da et halvt hundrede virksomhedsledere og kommunikationsfolk mødtes to dage i juni på Radisson SAS Royal Hotel i København for at drøfte pressestrategi. »Styrk samarbejdet med medierne – få dit budskab igennem i pressen,« lød titlen på konferencen, arrangeret af European Business Centre. JOURNALISTENs udsendte, Øjvind Hesselager, rapporterer.

Journalister fra de elektroniske medier vinkler for hårdt og ved for lidt, mener kommunikations-direktør.

Det er ikke tilfældigt, at kommunikationsafdelingen i firmaet Danfoss opgør gennemslagskraften i medierne i spaltemillimeter og ikke i omfanget af æterbårne indslag. Sune Salling-Mortensen, kommunikationsdirektør på Danfoss, er stærkt skeptisk over for den elektroniske presse.
»Journalister på radio og tv har for travlt, de ved for lidt, og de læser sjældent det baggrundsmateriale, vi udleverer til dem. Jeg oplever, at mange radio- og tv-journalister, der arbejder med nyheder, på forhånd har fastlagt sig på en vinkel, som skal holde helt hjem, mens du med argumenter og dokumentation godt kan få en skrivende journalist til at skifte vinkel,« vurderer Sune Salling-Mortensen over for JOURNALISEN efter sit oplæg »Mediestrategi – hvilken kanal er den bedste?«.
Her fremgik mistilliden over for de »elektroniske« journalister tydeligt af de computerstyrede slides, Salling-Mortensen havde bygget sin redegørelse op omkring. »Dem kan du ikke styre«, »De går efter noget andet, end det du ønsker«, og »Om ikke andet så sætter studieværten sin egen personlige kommentar på som afslutning på indslaget«, hed det blandt andet om tv- og radiojournalisterne.
Handler det ikke bare om, at radio- og tv-journalisterne er mere kritiske?
»Nej. Jeg foretrækker de kritiske spørgsmål. Men kritikken skal være baseret på indsigt og forberedelse. Jeg tror ikke, det sker i ond mening, men radio- og tv-journalister har ikke den nødvendige tid, eller rettere: De tager ikke den tid, for det er jo deres eget valg,« siger Sune Salling-Mortensen, der selv har en fortid inden for de skrevne medier, blandt andet som erhvervsredaktør på Jyllands-Posten.

0 Kommentarer