Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:29 31.03.2023 Marie Nyhus

’Tæt på Sandheden’ vender tilbage – i første omgang med vikar uden Samsam-indslag

’Tæt på Sandheden’ vender tilbage – i første omgang med vikar uden Samsam-indslag

Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Satireprogrammet ’Tæt på Sandheden’ på DR2 vender tilbage på skærmen lørdag, efter at det i sidste uge blev aflyst.

Jonatan Spang er ikke tilbage som vært før efter påske, og det bliver også først efter påske, programmet kan vise et omstridt indslag med Ahmed Samsam.

Det skriver DR’s presseafdeling i en kortfattet mail til Journalisten.

”DR kan oplyse, at ’Tæt på sandheden’ er tilbage i morgen med Camilla Boraghi som vært. Jonatan Spang er tilbage efter påskeferien, hvor det omtalte indslag med Ahmed Samsam også kan ses,” lyder det.

Jonatan Spang skriver i et opslag på Facebook, at ”dels er Camilla Boraghi kampdygtig”:

”Dels har jeg brugt tiden på at tale med Danmarks Radio om vores indslag og interview med Ahmed Samsam. Indslaget kan I se i ’Tæt på Sandheden’ efter påske, hvor jeg også er tilbage på skærmen.”

Fredag sidste uge kom det frem, at ’Tæt på Sandheden’ måtte udgå fra sendefladen sidste lørdag på grund af et indslag om Ahmed Samsam. Så sent som tirsdag sidste uge annoncerede ’Tæt på Sandheden’ ellers på Facebook, at de var på vej med en ”helt særlig udsendelse med eksklusivt indhold med en af Danmarks mest omdiskuterede personer”.

Ifølge Lasse Bjørch, DR-redaktør på ’Tæt på Sandheden’, skyldtes aflysningen, at et indslag om Samsam-sagen ”ikke nåede at blive klar”.

Jonatan Spang oplyste imidlertid til Ekstra Bladet og B.T., at ’Tæt på Sandheden’ måtte udgå, fordi DR havde ”strammet sine krav” om Samsam-indslaget så meget, at programmets satireredaktion ikke kunne efterkomme det. Blandt andet skulle DR have krævet forelæggelse for spanske myndigheder.

Ifølge DR’s presseafdeling holder ’Tæt på Sandheden’ planlagt påskeferie den 8. april, så næste udsendelse med Jonatan Spang som vært vil blive sendt lørdag den 15. april.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder