Tæt på

»Når man bliver nummer to, får man faktisk det værste af to verdener.«

»Når man bliver nummer to, får man faktisk det værste af to verdener.«

Lene Rudbæk Aarup, 27, fra studerende på Syddansk Universitet til næsten hofreporter på B.T.

Hvad skriver man i en jobansøgning til jobbet som hofreporter på B.T.?
Jeg startede faktisk med en lille anekdote. Jeg var i London, da de to tvillinger blev døbt. Jeg sms'ede til min kæreste for at høre om navnene – og han skrev kun deres fornavne! Helt ærligt, tænkte jeg, jeg skal da have det hele at vide. Det var en sjov historie at starte min ansøgning på. Jeg brugte også noget plads på at komme med forslag til historier, som medierne ofte overser i forhold til de kongelige – og områder, hvor man godt kan være mere kritisk. Og så lagde jeg ret meget vægt på, at jeg er uddannet cand.public – det gjorde en kæmpe forskel. Da jeg blev kaldt til første samtale, sagde de, at de havde fået bunker af ansøgninger fra unge kvinder som mig, men cand.public'en gav mig mere tyngde. Vi var otte, der blev kaldt til første samtale, og to, der blev kaldt til anden samtale. Men derefter valgte de desværre den anden.

Hvad tænkte du, da du fik at vide, at du var blevet nummer to til jobbet?
Det var en meget ambivalent følelse. De gik efter ansøgeren, der havde mere erfaring. Så på den måde var det ikke et fravalg af mig, og jeg blev også opfordret til at søge igen. Det er jo super fedt. Men altså, skuffelsen er også så meget større, når man har været så tæt på. Jeg nåede at blive dybt nervøs og tænke over jobbet på en måde, jeg ikke havde tænkt over det før. Du ved, de spekulationer, man får, lige inden man starter en ny udfordring: Kan jeg virkelig magte dette her? Man skal nok være lidt excentrisk for at være hofreporter – kan jeg være det?
Men da jeg så ikke fik jobbet, var det virkelig ærgerligt. Jeg havde været så tæt på og brugt så meget energi på ansøgning og samtaler … I dagene efter orkede jeg slet ikke at skrive ansøgninger. Så når man bliver nummer to, får man faktisk det værste af to verdener. Man når både at blive hamrende nervøs og ekstra skuffet.

Hvad tager du med dig fra dette her?
Man får selvfølgelig noget selvtillid af det. Det var rigtig træls at blive sorteret fra på grund af manglende erfaring, men det er jo meget fedt, at det er det eneste, der var galt. På den anden side er det jo også det eneste, man ikke kan gøre noget ved. Men det prøver jeg nu alligevel. Jeg søger stadig jobs og arbejder også på at komme i virksomhedspraktik eller finde et løntilskudsjob. Jeg duer sgu ikke til at være arbejdsløs. •

CV: Uddannet journalist fra Syddansk Universitet med praktik på Nordjyske Medier og studiejob på Kristeligt Dagblad. Cand.public i sociologi fra Københavns Universitet.

Der er 537 ledige i Dansk Journalistforbund, 848 er berørt af ledighed. Journalisten taler med nogle af dem, der er tæt på at få job.

0 Kommentarer