Tænk, Pressenævnet genoptager sag

Forbrugerrådets blad, Tænk, får nu en ny chance for at vaske et genmæle af sig. Selvom Pressenævnet har afsagt en kendelse, bliver sagen genoptaget.

Forbrugerrådets blad, Tænk, får nu en ny chance for at vaske et genmæle af sig. Selvom Pressenævnet har afsagt en kendelse, bliver sagen genoptaget.

En Tænk-artikel, som blev bragt i begyndelsen af året, er ifølge Fogedretten og Landsretten uangribelig. Nu giver Pressenævnet Tænk en ny chance efter at have pålagt bladet et genmæle. Hele sagen begyndte, da Tænk bragte en artikel om spor af insektgift i en rosencreme fra mærket Dr. Hauschka. Tænk referede blandt andet til en undersøgelse, som var foretaget af Miljøkontrollen i København. Artiklen fik virksomheden bag produktet op i det røde felt, da deres egne undersøgelser ikke havde spor af insektgift. Virksomheden tog kontakt til Pressenævnet, som pålagde Tænk at bringe et genmæle på grund af tvivl om faktiske oplysninger i artiklen. Både Fogedretten og Landsretten afviste virksomhedens påstande.

Ifølge afdelingsforstander Oluf Jørgensen ved Danmarks Journalisthøjskole, som har mediejura som fagområde, er Pressenævnets oprindelige kendelse dybt problematisk. Han mener, ifølge FAGPRESSEN, at konsekvensen af Pressenævnets kendelse er, at medierne, hver gang de formidler en offentlig måling, også skal formidle virksomhedens egne målinger. Så ifølge Oluf Jørgensen er det en sag med stor principiel betydning, og han er stærkt tilfreds med Pressenævnets genoptagelse af sagen.

Det er endnu uvist, hvornår sagen præcis bliver genoptaget.

 

0 Kommentarer