Tabloider og regionalaviser ramt hårdt i oktober

De danske aviser fortsætter nedturen over en bred kam, viser de nyeste oplagstal. B.T. og Ekstra Bladet er begge hårdt ramt i oktober. Flere regionale aviser bløder også.

De danske aviser fortsætter nedturen over en bred kam, viser de nyeste oplagstal. B.T. og Ekstra Bladet er begge hårdt ramt i oktober. Flere regionale aviser bløder også.

Oplagstallene for oktober måned er netop blevet offentliggjort. Sammenligner man oktober 2010 med oktober 2009, så er der mange aviser, der stadig oplever markant nedgang i oplaget.

Blandt de landsdækkende dagblade er det de to tabloider, der oplever den største nedgang. B.T.'s månedstal er faldet med 9,7 procent fra 74.300 til knap 67.100, imens Ekstra Bladets tal er faldet med hele 14,5 procent fra 80.600 til 68.900.

Der er også flere regionale dagblade, der er blevet ramt hårdt i oktober. Fyns Amts Avis, Holbæk Amts Venstreblad, Kalundborg Folkeblad og Randers Amtsavis ligger alle sammen på mere end 10 procents nedgang i forhold til oktober sidste år.

Fyns Amts Avis er dalet mest med 15,1 procent. Avisen har også taget hårde slag tidligere på året.

Randers Amtsavis har mistet 12,6 procent i sine månedstal. Avisen var ellers månedens overraskelse i sommer, hvor tallet for juni måned viste en eksplosiv stigning på 30 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

Der er dog også aviser, der oplever en fremgang i oplagstallene. Kristeligt Dagblad kan igen fejre fremgang med et plus på 4,2 procent. Også Sjællandske har en fremgang på 4,2 procent, Kjerteminde Avis har fremgang på 5,2 procent, og Helsingør Dagblad er gået frem med 3,6 procent.

I gennemsnit har de danske hverdagsaviser oplevet en nedgang i månedstallene på 5,2 procent.

Udgivernes månedstal er i øvrigt ikke kontrollerede oplagstal, til forskel fra de halvårstal, som Dansk Oplagskontrol offentliggør.

0 Kommentarer