Systemkritik er nødvendigt

»Odense giver mig sikkerhed og beskytter mig«, siger den forfulgte russiske journalist Alex Tor

»Odense giver mig sikkerhed og beskytter mig«, siger den forfulgte russiske journalist Alex Tor

I to år har Alex Tor fået husly i Odense. Herfra vil han fortsætte sit arbejde som systemkritisk journalist, siger han til DR P4.

Den kritiske journalist Alex Tor er forfulgt i sit hjemland Rusland:

»Mit hjemland, Rusland, bryder sig ikke om mit journalistiske arbejde. Det har givet mig problemer og derfor har jeg brug for et sikkert sted at være. Et sted, hvor jeg kan arbejde i frihed og den mulighed giver Odense mig. Odense giver mig sikkerhed og beskytter mig. Så jeg er her for at arbejde«, siger Alex Tor til DR P4.

De seneste tre år har Alex Tor levet på flugt fra dag til dag. Nu vil han bruge de næste to år på, med base i Odense, at levere kritisk journalistik om Rusland:

»Når vi skriver om drab, kidnapninger eller korruption reagerer styret øjeblikkeligt. Det er fantastisk. Det betyder, at Odense og friby-projektet ikke kun hjælper mig. Det hjælper en hel masse mennesker i Rusland.«

0 Kommentarer