search

Sweettalk og Hardtalk

For nylig viste DR K det legendariske interview, David Frost i sin tid lavede med Nixon.

For nylig viste DR K det legendariske interview, David Frost i sin tid lavede med Nixon. Sikken en herredyst.

Selv om Nixon-interviewet blev sendt en sen aften i sin fulde længde, blev jeg hængende og indfanget. Bagefter kom jeg til at tænke på, hvornår jeg sidst havde oplevet en skarp og velforberedt dansk journalist, der går i clinch med sit interview-offer. Det var en trist tanke.

Elkjær versus Fogh

Jo, Bo Elkjærs interview med Anders Fogh tilbage i 2007 om Irak-krigen – det interview, Anders Fogh i to år sagde nej til. Af gode grunde. For Bo Elkjær havde læst på lektien, og Anders Fogh havde en rigtig skidt sag, som han så i august 2007 skyndte sig at rydde af vejen, inden han i efteråret skulle udskrive valg.

http://ekstrabladet.tv/nyheder/indland/article199044.ece

Hygge-nykke-sofa-snak

Men ellers? Tjah! I tv er der masser af sweettalk og hygge-nygge-sofa-snak og tak fordi du kom. At Reimer Bo skulle have tæsk for sit interview af Stein Bagger, må alene kunne tilskrives kludderet omkring købet af udsendelsen og det forhold, at han i sit sidste specialinterview stillede op som sød mikrofonholder for en småkriminel jetset-kvinde. Men sammenlignet med alt blæveret fra overfladiske studieværter uden faktuel viden om substansen i den sag, de interviewer om, ja så var Reimer Bos interview med Bagger da i den bedre ende af en sløj Richter-skala.

Men Reimer Bo har dog en gang vist, at han kan kunsten at lave et skarpt og velforberedt interview med kant og substans.

Research for åben mikrofon

Hvad bliver vi i øvrigt præsenteret for? Tjah, TV2/News som jeg ellers på mange måder godt kan lide, gør det da fint og godt. Især deres magasin-programmer, og når de på aftenfladen kalder eksperter ind. Men det skarpe, dybdeborende interview ser vi stort set aldrig. Og desværre ser vi alt for ofte endeløse research-interview med jyske politifolk, der taler om ”den forurettede”, og hvor reporteren eller studieværten ufortrødent spørger ind til, hvordan offeret mon føler og har det? Disse interview er en grov fornærmelse mod normalt, tænkende mennesker og burde aldrig udsendes.

Men et egentligt program, hvor adelsmærket er dybdeborende og kontant journalistisk afregning ved kasse et, er en stor mangelvare både på radio- og tv-stationerne og i dagspressen. Kåre Quist fra DR1’s Kontant kan det, og Jesper Steinmetz har vist, at han ikke stikker op for bolle-mælk. Engang kunne Jens Olaf Jersild det også. Indtil han blev selvfed og endte som det, en af mine gode venner kalder for ”manden der ville elske at dø i sine egne arme”.  

http://www.dr.dk/DR1/kontant/2010/05/04133345.htm

 Mere Hardtalk

På BBC har de det program, jeg savner: Hardtalk. Om aftenen kl. 22.30 på BBC World News tager Stephen Sackur eller Steve Dyson politikere, embedsmænd, erhvervsfolk og organisationsfolk fra hele verden under kærlig og kontant behandling.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/hardtalk/8273699.stm

Hvor ville det være dejligt med mindre sweettalk og mere hardtalk i danske medier.

 

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen