Svingdøren

 

 

Politikens og Ekstra Bladets medarbejderblad Svingdøren udgives ni gange om året. Redaktør på bladet er journalist på Politiken Flemming Christiansen, der får hjælp af to layoutere. Svingdørens ideudvalg består af repræsentanter for husets personalegrupper. Ledelsens repræsentant er administrerende direktør i Politiken A/S, Lars Munch. Bladet skrives af journalister på Politiken og Ekstra Bladet. Husets ledelse får egne citater til gennemlæsning, hvis de beder om det.

– Hvor går grænsen for, hvad I kan skrive?

Flemming Christiansen: "Det har jeg også tit spurgt mig selv om. I det seneste nummer er der tre kritiske historier, hvor Tøger får tamp. Men han ville gerne medvirke, og han klarede det i fin stil. Grænsen går vel ved historier, der kan skade os i konkurrencen med andre. Det vil sige forretningshemmeligheder, regnskabstal og budgetter."

– Synes du, at Svingdørens kritiske linie afspejler arbejdsklimaet i huset?

"Hvis et personaleblad skal afspejle stemningen helt retvisende, er billedet nok ikke totalt korrekt. For der er ikke lutter krise mellem ledelse og medarbejdere. Men efter de seneste nedskæringer er tonen skærpet. Det afspejles i bladet. Jeg tror ikke, de næste numre bliver så kritiske. Vi skal også kunne glædes over det, der går godt."

– Hvorfor har I valgt at anlægge en så kritisk vinkel på flertallet af hi-storierne?

"Vi laver et journalistisk produkt, og vi skriver om os selv på samme måde, som vi dagligt beskriver samfundet. Vi vil gerne skabe modstand og debat. Være kritiske, men konstruktive. Jeg kan godt lide at arbejde i et hus, hvor der er højt til loftet, og hvor man kan sige tingene lige ud af posen."

– Hvordan kan Svingdøren forbedres?

"På den ene side skal vi bruge mere humor. Vi har nok i et par numre af bladet været for opsatte på kun at lave et journalistisk blad. På den anden side skal vi turde gå endnu mere til vaflerne og finde sager, som nogle ønsker at skjule. Hvis vi finder den slags historier, kan vi tage diskussionen om, hvor grænserne går."

Læs også: Selvglad eller selvkritisk, Berlingske Nyt og JP Insats

 

0 Kommentarer