Svigermor døde på TV3+

"Nej, nej, nej, det må man ikke!" Den klassiske børnesang kunne passende stå som overskrift på denne udgave af Journalisten, der samler en række etiske udfordringer op.

"Nej, nej, nej, det må man ikke!" Den klassiske børnesang kunne passende stå som overskrift på denne udgave af Journalisten, der samler en række etiske udfordringer op. TV3+ har filmet en døende 82-årig, der faldt om til en familiefest. Dramatisk tv, gode billeder – men da TV3+ rykkede ud sammen med Rigshospitalets ambulance stak fotografen en nødløgn til familien – "det er til undervisningsforbrug" forklarede fotografen om de billeder, der kort efter blev sendt ud over hele landet. Og derpå genudsendt trods familiens protester.

Også Danmark største kvindemagasin – Lime – er ude i et tvivlsomt ærinde, da Arbejdernes Landsbank har agereret uvildig rådgiver i bladets spalter.

Så er der mere stil over Avisen.dk og Borsen.dk, der lader henholdsvis Danida og Microsoft finansiere mediernes omtale af emner, som er i sponsorernes interesse. Det fremgår tydeligt af artiklerne, at de er købt og betalt – men er det journalistik eller markedsføring?

0 Kommentarer