Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:23 03.11.2022 Anna Sol Jørgensen

Svenske journalister listet som landsforrædere på terrormistænkts harddisk

Mindst 75 svenske journalister er blevet kategoriseret som ”landsforrædere” i en mappe på en harddisk, der tilhører den terrormistænkte Theodor Engström, der tirsdag blev tiltalt for at have planlagt drab på den svenske partileder Annie Löof.

Den 33-årige mand har tidligere tilstået, at han stak en 64-årig psykiater Ing-Marie Wieselgren ned under den svenske pendant til Folkemødet i sommer.

Han har ifølge anklagemyndigheden anskaffet sig knive, sværd, samt bue og pil for at dræbe eller såre Annie Lööf, som er leder af Centerpartiet.

Af Säpos efterforskning fremgår det også, at han på harddiske har samlet informationer om politikere og journalister, der er blevet journaliseret i mapper med navnet ’Landsforrædere’, skriver SVT.

Også en af de journalister, SVT’s Hanna Stjärne, var et af Theodor Engströms potentielle mål, har han oplyst i et forhør.

”Det er dybt oprørende at finde ud af, hvad han havde planlagt. Jeg deltog i en debat på Expressens scene, lige i nærheden af hvor Ing-Marie Wieselgren blev myrdet,” siger Hanna Stjärne til SVT.

”Selv er jeg tryg ved den sikkerhed, der findes omkring mig og mine kolleger, men det er et alvorligt signal om alvoren i den trussel, der findes mod os som journalister og mediechefer,” tilføjer hun.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder